Trio tar över IFK Malmö

Jan Strandberg och Per Harrysson tränar IFK Malmö 2020 tillsammans med ett ännu hemligt namn. Foto: Torbjörn Karlsson

Division 2-klubben IFK Malmö har gjort klart med två av de tre namnen som kommer ingå i tränarstaben säsongen 2020. Ett av dem är 52-årige Per Harrysson som de tre senaste åren tjänstgjort i GIF Nike. Jan Strandberg, 55, ansluter också från Nike. 

– Det är en bra klubb med starka traditioner. Jag ser uppdraget som mycket intressant, säger Per Harrysson, som skrivit på ett treårskontrakt, till ifkmalmo.se.

Har du hunnit se laget den här säsongen?

– Jag såg bortamatchen i kvalet mot Laholms FK.

Ett Laholm som dessförinnan slagit ut hans tidigare klubb, GIF Nike, i första kvalomgången. Harrysson ersätter Nils-Erik Persson och kommer formellt att tillträda sin nya tjänst vid årsskiftet. Första träningen är dock på tisdag i nästa vecka.

Vem som blir den tredje personen i tränarstaben presenteras inom kort.

– Vi får se vart det landar, betonar Harrysson.

Per Harryssons spelar-cv är minst sagt innehållsrikt. Åhussonen har spelat för Malmö FF, AIK, Landskrona BoIS och Mjällby AIF (under två sejourer).

Även pappa Hans Harrysson kan stoltsera med allsvenskt spel i Blekingeklubben Högadals IS från Karlshamn. Ett lag som tillsammans med IFK Malmö föll ur högsta serien 1962.

Som seniortränare har Per Harrysson även varit verksam i Asmundtorps IF och Dösjöbro IF. På ungdomssidan finns meriter från IF Lödde och Bjärreds IF.