, ,

Nya rockader i IFK Malmö: ”Rossi” in i mentorroll – klubbchefen lämnar

Linus Dehman, ny ungdomsansvarig i IFK Malmö. Foto: Hampus Dehman

Förändringarnas vindar fortsätter att blåsa i IFK Malmö. I veckan har klubbchefen David Wernersson lämnat – och i den sportsliga ledningen har Georg ”Rossi” Eterovic klivit in i en mentorroll samtidigt som Donco Nikoloski tagit rollen som målvaktstränare.

Att klubbchefen David Wernersson nu lämnar klubben efter bara några månader har sina naturliga förklaringar.

– Den initiala planen har hela tiden varit att kliva av uppdraget till våren efter att jag tillträde i december. Klubben var i en övergångsfas mellan två styrelser efter en skakig höst och jag fick frågan om jag hade möjlighet att komma in på deltid tills den nya styrelsen var på plats och det fanns en mer stabilitet i klubben med personer på nyckelroller. Nu har det gått sex veckor sedan det ordinarie årsmötet och tajmingen är bra, samtidigt som jag tillträder en ny tjänst inom kort på PersonalExpressen, säger Wernersson.

Nytt i klubben är även att Linus Dehman, tidigare tränare i bland annat KSF Prespa Birlik och scout åt Malmö FF, blir kansliansvarig samt ungdomsansvarig.

– Som alltid är det mycket som händer i en fotbollsklubb, men vi och jag är framför allt väldigt nöjda med att klubben fått in en ungdomsansvarig i form av Linus Dehman, som redan gjort ett strålande jobb och kommer bli ett naturligt stöd till ungdomarna, ungdomsledarna och föräldrar.

– Jag vill också slå ett extra slag för alla fina ideella krafter som finns i föreningen, och insatserna som de äldre medlemmarna gör varje tisdag med matkassarna är exceptionellt, och det är en sällsynt lyx att kunna ha i dagens föreningar och de är helt fantastiska människor som bör hyllas varje dag – och jag önskar IFK Malmö allt gott i framtiden.

Förändringarna sker inte bara på kansliet, utan även i A-laget i division 2 – som inlett säsongen med två raka förluster i ”Supertvåan”. I ledarstaben är Thierry Zahui huvudtränare och nu kliver Georg ”Rossi” Eterovic in som mentor till Zahui.

Rossi har en koppling till IFK Malmö då han som som aktiv spelare tidigt kom dit från Kulladals FF. Från IFK Malmö hamnade han senare i Landskrona BoIS innan tränarkarriären tog vid. Senaste uppdraget var i Malmö City FC.

Beskriv din roll?

– Det är tänkt som ett mentorskap.  Jag jobbar i förlängningen för tränaren, klubben och spelarna. Jag är med ute på träningarna och även på matcherna så mycket jag kan. Mitt civila jobb tar mycket tid, men detta hinner jag med och jag ser det som ett hedersuppdrag.

Hur insatt är du i IFK Malmös ”fotbollsmässiga utmaningar”?

– Man har klarat av ett par försäsongs– och tränings– och seriematcher. Jag kan se hur man har jobbat, hur det ser ut – och vilka detaljer man kan skruva på. I allt från taktik till träningsupplägg. Jag har även pratat med en del spelare och nu ska de ska lära känna mig. Klart är hur som helst att vi måste vi börja jobba med vissa saker från grunden, med tanke på hur säsongen inletts.

I ledarstaben har även mycket rutinerade målvaktstränaren Donco Nikoloski tillkommit. Han har jobbat i omgångar med Eterovic.

IFK Malmö spelar under fredagskvällen bortamatch mot Hässleholms IF.