Mikael Marques de Pombal Vivar. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån 2020

18-årige kantspelaren Mikael Marques de Pombal Vivar lämnar division 2-klubben IFK Malmö och går till Jönköpings Södra IF i Superettan.

Stortalangen kom från Landskrona BoIS hösten 2017 och under två säsonger blev det sammanlagt 38 matcher, varav 36 från start, och ett mål i division 2 Västra Götaland.

– Roligt att IFK Malmö kan få fram unga spelare till elitfotbollen. Något som gör det lockande för andra att representera oss och kunna utvecklas till elitspelare, säger ”di gules” tränare Per Harrysson och önskar Marques de Pombal Vivar all lycka framöver.

TRUPPKOLLEN

Nyförvärv: Caesar Holmgren Kerwall (Landskrona BoIS U19), Dennis Rickbo (Kulladals FF), Elliot Lindquist Nilsson (GIF Nike), Emil Johansson (Torns IF), Henrik Ahlberg (GIF Nike), Igor Arsenijevic (Landskrona BoIS), Jonathan Ahlbäck Ikonen (GIF Nike), Robin Fors (GIF Nike), Saban Pehilj (IF Limhamn Bunkeflo), Victor Ringdahl (Åkarps IF).

Förluster: Edriss Hushmand (BK Olympic), Jakob Hoff (Sjöbo IF), Jesper Lantz (Kulladals FF), Martin Holm (klubb ej klar), Mikael Marques de Pombal Vivar  (Jönköpings Södra IF), Mohamed Rahmé (Rosengård FF), Noor Zadran (Torns IF), Robin Svensson (Kulladals FF), Tonny Tindberg (Lindeborgs FF 1948), Victor Sköld (Torns IF).