Bröderna Khattab återförenas i IFK

Massab och Omar Khattab kommer att representera IFK Malmö 2020. Foto: Fredrik Rundgren

20-årige Massab Khattab är klar för en fortsättning i IFK Malmö och då anfallskollegan Omar Khattab, 23, ansluter från seriekonkurrenten KSF Prespa Birlik blir det två bröder i gult 2020. 

– Ett spännande brödrapar där Omar har mer erfarenhet än lillebror. Det är två offensiva spelare med god dribblings- och skottförmåga samt styrkor som definitivt kan avgöra matcher, konstaterar tränaren Per Harrysson.

– Vi kommer att arbeta med att få till ett jämnare spel och bättre beslutstagande hos båda.

Massab Khattab, som fyllde 20 den 15 februari, kom från KSF Prespa Birlik i somras och spelade tre seriematcher under hösten. Sin seniordebut gjorde han i Lunds SK 2017.

Storebror Omar Khattab, snart 24 år (1 juni), är ny för den här säsongen. Under tonåren representerade han Lunds BK där det blev imponerande 46 fullträffar på 46 seriematcher med U19-laget. I Krubban stod också division 1- och 2-spel på menyn före flytten till Österlen FF 2017.

De två senaste säsongerna har klubbadressen varit Prespa Birlik och i fjol hann Omar med 13 mål på 23 seriematcher, vilket är en bra siffra för ett lag som stred i bottenskiktet.

Ifkmalmo.se lät bröderna Khattab svara på tre frågor.

Varför valde du spel i IFK Malmö 2020?

Massab: – Den främsta anledningen till beslutet är att jag klickar bra med både tränarna och spelarna, att ha en bra sammanhållning är mycket viktigt för min del.

Omar: – IFK har planer som inte speciellt många känner till förutom de som redan spelar i klubben. Jag har en bra dialog med tränarna och vi kommer överens på alla plan.

Hur ser du på att spela tillsammans med din bror igen?

Massab: – En ära då han alltid varit min förebild både på och utanför plan. Det är en klasspelare som kan etablera sig i division 2 och även högre upp, men valde att representera IFK Malmö.

Omar: – Brorsan är en fantastisk spelare med bra skott och avslutsteknik. Jätteroligt att kunna vara nära honom och även prestera ihop och visa vad vi kan bidra med där framme. Det kommer fortfarande att ställas en massa krav på oss, men vi tänker övervinna alla hinder på vägen.

Vad har du för förväntningar på årets säsong?

Massab: – Att bevisa vad jag går för samt bidra med mina starka offensiva kvaliteter, fart och teknik. Sedan hoppas jag även kunna lyfta IFK Malmö till topplatserna.

Omar: – Jag räknar med hårt jobb från samtliga, inte minst vad gäller mig själv och vi kommer överraska många lag. Ser gärna att vi slåss i toppen av serien men det krävs ett hårt arbete och hjärta som jag tänker visa. Min personliga målsättning är att smälla in fler mål än föregående år och med detta lag känner jag absolut att möjligheten finns.

TRUPPKOLLEN

Nyförvärv: Caesar Holmgren Kerwall (Landskrona BoIS U19), Dennis Rickbo (Kulladals FF), Elliot Lindquist Nilsson (GIF Nike), Emil Johansson (Torns IF), Henrik Ahlberg (GIF Nike), Igor Arsenijevic (Landskrona BoIS), Jonathan Ahlbäck Ikonen (GIF Nike), Linus Lundqvist Felgenau (BK Flagg), Martin Johansson (Lunds BK), Omar Khattab (KSF Prespa Birlik), Robin Fors (GIF Nike), Saban Pehilj (IF Limhamn Bunkeflo), Victor Ringdahl (Åkarps IF).

Förluster: Adam Golstrand (IF Limhamn Bunkeflo), Colin Twetman (IF Limhamn Bunkeflo), Edriss Hushmand (BK Olympic), Gustav Nordström (IFK Klagshamn), Jakob Hoff (Sjöbo IF), Jamshed Asekzai (FC Rosengård 1917), Jesper Lantz (Kulladals FF), Martin Holm (Bara GoIF), Mikael Marques de Pombal Vivar (Jönköpings Södra IF), Mohamed Rahmé (Rosengård FF), Noor Zadran (Torns IF), Raslan Al Kurdi (NK Croatia), Robin Svensson (Kulladals FF), Tonny Tindberg (Lindeborgs FF 1948), Victor Sköld (Torns IF).