20-årige Gani Bunjaku, nyförvärv i IFK Malmö. Foto: Fredrik Rundgren

Gani Bunjaku ansluter till IFK Malmö. Mittbacken, som fyller 21 i augusti, kommer närmast från två säsongers spel i KSF Prespa Birlik.

– Jag behöver en ny utmaning, min kurva ska gå uppåt. Här i IFK ser jag möjligheten att försöka utvecklas på en ny nivå, konstaterar han.

– Har tio års vana av Stadionområdet från min tid i MFF och det känns roligt att vara tillbaka.

Under tiden i Prespa Birlik hann Bunjaku med 36 seriematcher i division 2, varav 22 i startelvan. Dessförinnan representerade han Husie IF där det blev två A-lagssäsonger.

Fram till 15-årsåldern spelade mittbacken i moderklubben Malmö FF.

– En spelare som stärker truppens defensiv. Han har en bra passningsfot och är placeringssäker. Inger förtroende och tar många bra beslut, säger Per Harrysson, tränare i IFK Malmö.

TRUPPKOLLEN

Nyförvärv: Caesar Holmgren Kerwall (Landskrona BoIS U19)*, Carl Puumalainen (lån Lunds BK), Dardan Aliti (Lunds BK), Dennis Rickbo (Kulladals FF), Elliot Lindquist Nilsson (GIF Nike), Elliot Sandström (Trelleborgs FF U19), Emil Johansson (Torns IF), Gani Bunjaku (KSF Prespa Birlik), Henrik Ahlberg (GIF Nike), Hugo Jönsson (Missouri State University, USA), Igor Arsenijevic (Landskrona BoIS), Jonathan Ahlbäck Ikonen (GIF Nike), Linus Lundqvist Felgenau (BK Flagg), Martin Johansson (Lunds BK), Nikola Delibasic (FK Besa), Omar Khattab (KSF Prespa Birlik)**, Robert Medvegy (NK Croatia), Robin Fors (GIF Nike), Saban Pehilj (IF Limhamn Bunkeflo), Victor Ringdahl (Åkarps IF).

Förluster: Adam Golstrand (IF Limhamn Bunkeflo), Adi Hadzikadunic (Ariana FC), Caesar Holmgren Kerwall (uppehåll)*, Colin Twetman (IF Limhamn Bunkeflo), Edriss Hushmand (BK Olympic), Gustav Nordström (IFK Klagshamn), Jakob Hoff (Sjöbo IF), Jamshed Asekzai (FC Rosengård 1917), Jesper Lantz (Kulladals FF), Martin Holm (Bara GoIF), Massab Khattab (GIF Nike), Mikael Marques de Pombal Vivar (Jönköpings Södra IF), Mohamed Rahmé (Rosengård FF), Noor Zadran (Torns IF), Omar Khattab (KSF Prespa Birlik)**, Raslan Al Kurdi (NK Croatia), Robin Svensson (Kulladals FF), Tonny Tindberg (Lindeborgs FF 1948), Victor Sköld (Torns IF).

*  Caesar Holmgren Kerwall anslöt inför säsongen, men meddelade den 12 maj att han tar ett uppehåll från fotbollen.
** Omar Khattab anslöt inför säsongen, men slutade den 10 juni.