LBK:s kapten förstärker IFK Malmö

Martin Johansson i aktion mot Malmö FF. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån 2020

Rutinerade mittfältaren Martin Johansson väljer att representera IFK Malmö under årets division 2-säsong. 28-åringen kommer närmast från division 1-spel med Lunds BK. 

– Det är en spännande tid för IFK Malmö. En hel del förändringar och förbättringar har jag redan lagt märke till, konstaterar Smålandsbördige Johansson.

– När det stod klart att jag, på grund av mitt jobb, inte skulle hinna med pendlingen till Lund och matcher i division 1, så kändes det bra att komma till IFK. Har haft en bra dialog med tränarna och känner mig motiverad inför 2020.

Karriären startade i Växjö Norra IF där det blev division 3- och 4-spel som tonåring. Sedan var klubbadressen Växjö BK med tre år i trean och ett i fyran innan han anslöt till Lunds BK 2014.

Martin Johansson har därefter hunnit med inte mindre än 145 matcher i division 1 och 2. I stort sett samtliga från start och merparten som lagkapten.

IFK Malmö-tränaren Per Harrysson gläds, minst sagt, åt sitt senaste nytillskott.

– Vi får in en spelare som ställer krav på sig själv och omgivningen. Martins attityd och approach kommer hjälpa våra yngre spelare att ta många och långa kliv i år. Att det dessutom är en förträfflig passnings- och duellspelare gör saken ännu bättre.

– Och hans starka ledaregenskaper har redan visat sig på träningarna.

TRUPPKOLLEN

Nyförvärv: Caesar Holmgren Kerwall (Landskrona BoIS U19), Dennis Rickbo (Kulladals FF), Elliot Lindquist Nilsson (GIF Nike), Emil Johansson (Torns IF), Henrik Ahlberg (GIF Nike), Igor Arsenijevic (Landskrona BoIS), Jonathan Ahlbäck Ikonen (GIF Nike), Martin Johansson (Lunds BK), Robin Fors (GIF Nike), Saban Pehilj (IF Limhamn Bunkeflo), Victor Ringdahl (Åkarps IF).

Förluster: Adam Golstrand (klubb ej klar), Colin Twetman (klubb ej klar), Edriss Hushmand (BK Olympic), Gustav Nordström (IFK Klagshamn), Jakob Hoff (Sjöbo IF), Jamshed Asekzai (FC Rosengård 1917), Jesper Lantz (Kulladals FF), Martin Holm (Bara GoIF), Mikael Marques de Pombal Vivar (Jönköpings Södra IF), Mohamed Rahmé (Rosengård FF), Noor Zadran (Torns IF), Robin Svensson (Kulladals FF), Tonny Tindberg (Lindeborgs FF 1948), Victor Sköld (Torns IF).