IFK Malmö lånar från Landskrona

Viktor Ekblom (till höger) i aktion på lördagens träning. Foto: Lola Nilsson

Nu är det klart att IFK Malmö lånar anfallaren Viktor Ekblom från Superettannykomlingen Landskrona BoIS. Lånet sträcker sig i första hand till den 14 juli och därefter ska parterna göra en utvärdering.

– Jag har bara gjort några få träningar här, men fått intrycket att det är ett härligt gäng med ambitiösa killar och ser fram emot säsongen, konstaterar 22-åringen.

– Har fått ett varmt välkomnande och en bra känsla överlag.

– Som alltid kommer jag att göra mitt bästa för att konkurrera med grabbarna och förhoppningsvis kunna bidra med så mycket som möjligt till laget.

Ekblom är fostrad i IFK Simrishamn och det var också i denna förening han etablerade sig på seniornivå efter att dessförinnan ha provat på några års ungdomsfotboll i BSH Österlen.

Med moderklubben blev det ett års spel i division 5 och två år i division 4. Detta inkluderade ett mycket lyckat 2016 där elva seriemål gjorde att Österlen FF uppmärksammade honom.

De fyra senaste säsongerna har därför spenderats i IFK Malmös seriekonkurrent från sydöstra Skåne.

– En spännande anfallare som har fin fysik och bra teknik. Bra både i det defensiva presspelet och som felvänd i offensiven men också relativt snabb i djupet, säger Per Harrysson, en av tre tränare i ”di gule”.

– Han kan spela på alla de tre offensiva positionerna hos oss.

Jesper Andersson, sportchef i IFK Malmö:

– I fjol inledde vi ett samarbete med Landskrona BoIS som var lyckat enligt båda parter. Därför har vi beslutat oss för att fortsätta. Bland annat kommer spelare som är 22 år och yngre att ingå i så kallade 24-timmarsavtal.

– Det inledande halvåret kommer Viktor Ekblom vara utlånad till oss, vilket är en del av samarbetet. Därefter görs en utvärdering om vilken klubb han ska slutföra sin säsong i, IFK Malmö eller Landskrona BoIS.