Rindmo återvänder till IFK Malmö

Skivarps GIF-fostrade Jesper Rindmo kommer på nytt att representera IFK Malmö. Här är han i fokus på lördagens träning. Foto: Lola Nilsson

Jesper Rindmo är tillbaka i IFK Malmö efter två säsongers division 1-spel med Lunds BK. Ytterligare ett rutinerat nytillskott i ”di gule” som fortsätter att förstärka för att på allvar etablera sig i Ettan och bli bland de bästa i Skåne.

– Jag trivs bra i gruppen och vissa har jag spelat med tidigare antingen i IFK eller i LBK. Roligt att få möjlighet att spela på elitnivå här också, konstaterar den 25-årige anfallaren som skrivit på ett ettårsavtal.

– Det är ju så att en bra fungerande grupp tar sig långt, och i kombination med den kvalitet som finns kan detta bli hur bra som helst.

Rindmo representerade IFK Malmö 2018 och stod då för nio mål i division 2. En notering som upprepades med Lunds BK året därpå och med åtta fullträffar 2020 vet han vad som krävs i Ettan.

Moderklubben är lilla Skivarps GIF i Skurups kommun och vid gymnasiestarten blev det ett byte till Malmö FF.

– Tycker att IFK är en familjär klubb, med till exempel bra supportrar och de som är runt laget, säger Jesper Rindmo, en av fem i truppen som spelat division 1-fotboll i Lunds BK.

– Ser mig som en offensiv spelare och är redo för samtliga positioner som kräver offensiva kvaliteter.

Jesper Andersson, sportchef i IFK Malmö:

– Med Jesper Rindmo får vi in ytterligare rutin från Ettanfotbollen. Det är en offensiv spelare med fin teknik, ett bra spelsinne och användbar på de olika offensiva positionerna.

– Vi är mycket glada över att ha honom tillbaka i ”di gule”.

Så här såg det under den tidigare sejouren i IFK Malmös tröja. Jesper Rindmo driver bollen i en träningsmatch mot Torns IF. Foto: Lars Holmberg 2018