Tindberg förstärker IFK Malmö

IFK Malmö

Ännu har inte transferfönstret stängt. Något IFK Malmö utnyttjar och förstärker truppen med ännu en målvakt i 29-årige Tonny Tindberg som närmast kommer från division 1-klubben FC Rosengård 1917.

Tindberg är annars mest bekant efter sina sex säsonger hos IFK:s seriekollega Kvarnby IK, varifrån han gick till FC Rosengård inför det här spelåret.

Varför blev det bara en halv säsong i Rosengård?

– Redan när vi åkte på träningsläger i våras kände jag mig lite utanför gruppen. Sedan kom vi inte riktigt överens på det sportsliga planet. Men vi skiljs åt i samförstånd, säger Tonny Tindberg.

29-åringen stod de inledande fyra matcherna för FC Rosengård. Därefter blev det bänken innan han tackade för sig. Rosengård har i sin tur fyllt luckan med hemvändaren Nehar Maliqi.

Nu är det således IFK Malmö som gäller för Tindberg.

Att det blev ”di gule” kan till stor del förklaras med att klubben har Nils-Erik Persson som tränare. ”Nisse Bagare” vet vad han får för målvakt efter de två säsonger som parterna hade tillsammans i Kvarnby.

– Så är det. Nisse och jag har haft en nästintill daglig kontakt sedan vi båda lämnade Kvarnby. Faktum var att jag blev klar för Rosengård innan han kom till IFK, förklarar Tonny Tindberg sitt nya klubbkval.

Han är emellertid indisponibel på lördag då IFK Malmö möter Lindsdals IF på bortaplan. Veckan därpå är dock tanken att ta upp kampen med förstemålvakten Henrik Bäckström.

Men som Tindberg själv inflikar:

– Min form kunde varit bättre. Jag har inte spelat någon match de två senaste månaderna. Så det får ta den tid det tar. Jag har gjort tre träningar med IFK och så här långt känns det bra.

Vad tror du om IFK Malmö i höst?

– Det ska bli spännande. Kan vi bli jämnare och höja vår lägsta nivå kan det bli bra.

Dina bästa egenskaper som målvakt?

– Alltid svårt att berömma sig själv. Jag har bra fötter, är en ledartyp som styr laget. Sedan gäller det så klart att rädda skotten också. Det är ju det vi målvakter trots allt är till för, avrundar Tonny Tindberg nog så riktigt.

Avslutningsvis bör nämnas att hans moderklubb är Kulladals FF. I IFK får Tindberg tröjnummer 22.