, ,

Asaad återvänder till IFK Malmö

Nyförvärvet Alan Asaad hälsas välkommen av sportchefen Jesper Andersson. Foto: Torbjörn Andersen

IFK Malmö har gjort klart med Alan Asaad. Den 23-årige mittfältaren återvänder därmed till ”di gule” efter sex år i fyra olika klubbar. Däribland Degerfors i Superettan. Han kommer närmast från seriekonkurrenten Torns IF.

– Det känns oerhört bra att vara tillbaka och det ska bli ett väldigt spännande år. Jag ser hur klubben vill utvecklas och ta steg framåt precis som jag själv. Därför valde jag att skriva på, säger Asaad.

– Jag fick en väldigt bra känsla efter samtalen jag hade med ledningen och tränaren Firat Sahan.

Under de sex åren som Alan Asaad var borta gjorde han bland annat 17 matcher för Degerfors IF i Superettan 2018-2019.

I augusti 2019 väntade nästa flytt till Torns IF.

– Alan är en spelskicklig central mittfältare som är trygg med bollen. Hans egenskaper passar in i det sättet som vi vill spela fotboll på. Alans tillkomst kommer att öka konkurrensen på mittfältet, konstaterar tränaren Firat Sahan.

Alan Asaad igen:

– Jag är en aggressiv mittfältare med fina fötter som förhoppningsvis kan hjälpa laget till många segrar. Känner många i truppen och alla jag har pratat med säger bara gott om miljön i IFK, det ska bli kul att ta del av den.