, ,

Rossborg klar för IFK Malmö

Henrik Rossborg, nyförvärv i IFK Malmö. Foto: Jesper Andersson

Den 20-årige försvararen Henrik Rossborg ansluter till IFK Malmö från Ettankonkurrenten Torns IF.

– Jag väljer IFK Malmö för att det är en klubb som har en fin historia och en ljus framtid samt är ett lag med en väldigt familjär miljö. Vi är ett lag som tror väldigt hårt på det vi gör, säger han.

– Spelsättet känner jag mig väldigt bekväm i och något som passar mig.

Rossborg, som fyller 21 år om en dryg månad, tillhörde Torn under 2021, men spelade dessförinnan i Malmö FF:s ungdoms- och juniorlag.

Fjolårssäsongen avbröts redan efter sex seriematcher på grund av en allvarlig knäskada. Rehab har stått på programmet sedan dess och en comeback kan förväntas någon gång under våren.

– Mina styrkor är att jag har ett oerhört bra spelsinne, bra fötter, är väldigt snabb och bra i försvar en mot en och är ett stort hot framåt .

– Är en spelare som har många kvaliteter för olika positioner. Jag kan spela som mittback, mittfältare, ytter och ytterback. Ytterback är positionen som jag är mest bekväm i, som jag föredrar och där jag får jag ut mest av mina kvaliteter.

– För lagets del hoppas jag på en säsong där vi spelar en bra fotboll och förhoppningsvis avancerar upp till Superettan. Jag vill utvecklas så mycket som möjligt och bidra med allt jag kan för att hjälpa laget.

Firat Sahan, tränare i ”di gule”:

– Henke är en försvarsspelare som kommer passa in i det sättet som vi kommer att spela på. Han har fina uppspelsfötter, är duktig på att ta fram bollen och är även stark defensivt.