Jönsson och Petrovic tillbaka i IFK Malmö

Emil Jönsson (till höger) kommer att representera IFK Malmö även 2021. Här på bild mot Varbergs GIF. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån 2020

IFK Malmös supportrar kan på nytt glädja sig åt att se Landskrona BoIS-spelarna Emil Jönsson (bilden) och Luka Petrovic i gul tröja. Precis som i fjol ansluter duon, båda födda 2001, på så kallade 24-timmarslån. 

Petrovic och Jönsson gjorde i höstas bra ifrån sig med 13 respektive 9 matcher i division 2. De var också involverade i Landskronas framgångsrika Ettanlag där det blev 11 (Jönsson) respektive 2 matcher.

– Vi är glada att båda kommer att representera IFK Malmö även 2021, konstaterar Roger Nilsson i ”di gules” tränartrio.

– Emil är med sitt hårda jobb och enkla spel en mittfältare som gör sin omgivning bättre. Jag är övertygad om att hans arbetskapacitet och spelförståelse kommer att hålla även i Ettan.

– Under hösten visade Luka prov på att han är en väldigt allroundkunnig spelare och stod för bra prestationer både som innerback och kantspelare.

– En i huvudsak snabb och fysisk försvarsspelare med ett bra tillslag på bollen som utöver sina defensiva kvaliteter också noterades i poängprotokollet genom två mål och två assist.

Emil Jönsson:

– Känns roligt att vara tillbaka i IFK efter fjolårets fina säsong där vi tog klivet upp i Ettan. Nu ser jag fram emot seriestarten och ett spännande år på fotbollsplanen.

Luka Petrovic:

– Jag har spelat för Landskrona BoIS hela mitt liv och flyttades upp i A-laget för första gången som 16-åring. Förra året fick jag äran att representera IFK Malmö och vara med om avancemanget till Ettan.

– Det känns mycket roligt och spännande att vara tillbaka. Jag trivs bra i truppen samt med tränarna Per Harrysson, Roger Nilsson och Jan Strandberg. Stämningen är på en hög nivå.

– Vi har ett intressant år framför oss där jag är redo att ge allt för IFK Malmö.

Luka Petrovic. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån 2020