, ,

Inför IFK Malmö – FC Rosengård 1917

Emil Johansson är en av spelarna i IFK Malmös 18-mannatrupp mot FC Rosengård 1917. Foto: Lola Nilsson 2021

På söndagen tar IFK Malmö emot FC Rosengård 1917 i Malmömästerskapets gruppspel hemma på Malmö Stadion plan 9. Således säsongens första tävlingsmatch och andra försäsongsmatchen totalt efter premiärförlusten mot Landskrona BoIS.

”Di gule” vann MM både 2018 och 2019 medan man åkte ut i gruppspelet 2020. Då efter att ha förlorat sista matchen mot FBK Balkan, klubben som nye tränaren Firat Sahan närmast kommer ifrån.

Ifkmalmo.se ringde upp nämnde man för att pejla läget inför drabbningen.

Utsikterna inför morgondagen?

– Vi är inne i en period där vi lär känna varandra och försöker hitta vår egen identitet. Det kommer vi fortsätta med att försöka göra. Rosengård har i stort sett samma lag som i fjol med samma tränare, men vi försöker alltid vinna även om vi just nu fokuserar på prestationen.

I skrivande stund finns det sju spelare som förlängt sina avtal liksom en del nya spelare. Det kan vara knepigt än så länge att se konturerna för en startelva?

– Startelvan kommer att baseras på spelarnas egenskaper och det finns vissa positioner där vi har större behov än på andra platser.

Träningsdosen är för närvarande hög med minst fyra träningar i veckan – är det vad som krävs?

– Det är klubbens ambition för närvarande att försöka hitta en väg att bli bättre. Över huvud taget har vi tittat på hur vi kan skapa en bättre verksamhet för killarna och identifiera ställen vi kan förbättra som exempelvis nu med fysbiten och målvaktsträningen där vi inrättat nya funktioner kan man säga.

Hur har veckan varit – stämningen i truppen, personkemi är viktigt?

– Med gruppen känns det bra med många nya ansikten, men många av dem känner varandra sedan tidigare så det känns bra.

Medelåldern just nu är drygt 22 – saknar ni någon ärrad veteran som Martin Johansson som ledartyp?

– Martin kommer att saknas på planen med hans ledaregenskaper, men vi har spelare som förlängt från i fjol och andra som kan ersätta honom i den rollen.

Hur känns det för egen del – det är ju lite annorlunda mot sist som du trampade i de gula korridorerna?

– Det känns bra tack och nu har vi fått in majoriteten av spelarna i truppen – allting är på gång och det händer mycket just nu vilket är spännande.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Malmö Stadion plan 9, konstgräs.

Domare: Bendik Borgström, Malmö, Bujar Fetiu, Oxie, Luis Angel Vairo, Lomma.

Följ matchen: Ingen sändning eller känd direktrapportering.

Truppen: 1. Melvin Jörgensen, 30. Merlin Nuhanovic – 3. Elliot Lindquist Nilsom, 4. Rigon Bajrami, 5. Murthada Ali, 6. Victor Isgren, 8. Alan Asaad, 9. Emil Johansson, 10. Kofi Yeboah Addae, 11. Adham El Youssef, 12. Michele Gomez Paloma, 13. Marco Gomez Paloma, 14. Granit Stagova (lk), 15. Sufyan Abuzayda. 16. Tyrone Dalundh, 20. Jonathan Ahlbäck Ikonen, 21. Martin Johansson, 23. Linus Hellmark. Ledare: Firat Sahan (tränare), Emir Blagajcevic (materialförvaltare), Goran Jovanovic (målvaktstränare), Jesper Andersson (sportchef).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.