, ,

Erlandsson klar för IFK Malmö

Oscar Erlandsson, nyförvärv i IFK Malmö. Foto: Jesper Andersson

Den 26-årige försvararen Oscar Erlandsson är klar för spel i IFK Malmö i Ettan Södra. Han kommer närmast från seriekonkurrenten BK Olympic.

– Anledningen till att det blev IFK är för att jag känner flera av spelarna här sedan tidigare och jag har fått en väldigt positiv bild av klubben och laget, säger Erlandsson.

– Det känns väldigt familjärt och jag känner att jag passar in och kan bidra mycket med mina egenskaper.

Oscar Erlandsson inledde sin fotbollsbana med knattefotboll i Furulunds IK och stannade i moderklubben tills han var 16 år, och hann här även med lite A-lagsfotboll i division 4.

Därefter väntade spel som 17-18-åring med Bjärreds IF, dels i U17-Allsvenskan, dels i A-laget. Sedan var det GIF Nike i två säsonger följt av IF Lödde i två säsonger som gällde innan BK Olympic fick dra nytta av hans tjänster i tre år.

– Oscar kommer från en stark säsong i division 2, konstaterar Firat Sahan, tränare i IFK Malmö, och fortsätter:

– Det är en spelare som imponerat med sina ledaregenskaper och visat att han kommer bli en tillgång för IFK Malmö samt öka konkurrensen i försvaret

Under de senaste åren har Oscar Erlandsson framför allt spelat i försvaret, men har seniorerfarenhet från de flesta positioner i ett lag.

– De senaste säsongerna har jag spelat på olika positioner i backlinjen, både centralt och på ytterbackspositioner, dessförinnan har jag spelat en del på mittfältet, berättar han.

– Men jag känner att jag har utvecklats mycket i backlinjen och att jag får ut mycket av mina styrkor där.

– Jag har fått höra att jag ser ut att bli äldst i laget [född 1996], är väl bara att inse att man börjar bli gammal. Men jag har varit med ett tag och hoppas kunna tillföra lite rutin och trygghet till vårt unga lag. Annars ser jag mig som en positionssäker och stabil spelare med bra spelförståelse och bra uppspelsfötter.

Målsättning?

– Den har jag väl inte funderat så mycket på ännu, och vi har inte diskuterat det i laget så mycket heller, men det känns att här är mycket potential i truppen.

– Nu får vi ta de närmsta månaderna till att spela ihop oss och sätta en struktur, då ska vi nog kunna stå oss riktigt bra och kunna vara med och fajtas i alla matcher.