, ,

Tillberg till IFK Malmö

Noah Tillberg, nyförvärv i IFK Malmö. Foto: Jesper Andersson

21-årige Noah Tillberg är klar för spel i IFK Malmö 2022. Han är mittfältare och har fått en gedigen skolning i först moderklubben Trelleborgs FF och därefter MFF. De senaste två åren har spel i TFF stått på schemat.

– Jag valde IFK Malmö av flera olika anledningar. Firat [Sahan, tränare] har en väldigt intressant och progressiv spelidé som dessutom passar mig perfekt. Har bara fått bra intryck från både honom och Martin [Johansson], säger Tillberg.

– Känt mig väldigt välkommen nu under provträningsperioden av grabbarna och känner verkligen att det är ett skönt gäng. Dessutom har klubben mycket historia och kultur vilket också lockar och känns häftigt att bli en del av.

Under 2021 kunde ett inhopp i Superettan och många spelminuter i U21-Allsvenskan noteras för Noah Tillberg i Trelleborgs FF:s tröja.

– Jag är en tekniskt och spelskicklig yttermittfältare som gillar att spela på kanten, men också röra om centralt.

– Min förhoppning för säsongen som kommer är att utföra det som vi försöker att bygga upp. Om vi får ihop allt är jag säker på att det kommer att gå riktigt bra.

– För min egen del hoppas jag på fortsatt utveckling och att bygga erfarenhet på seniornivå, men framför allt att bidra till laget så mycket som möjligt.

Firat Sahan, tränare i IFK Malmö:

– Noah är en ung och spännande spelare. Han har visat att han har en bra blick för spelet och är väldigt svår att ta bollen ifrån. En sevärd spelare som kommer att uppskattas av IFK-publiken.