, ,

IFK Malmö vann efter drömmål i MM

18-årige Michele Gomez Paloma gjorde 2-1-målet mot Ariana. Foto: Casper Johansson

IFK Malmö tog sin andra raka seger i årets upplaga av Malmömästerskapet efter att ha vänt 0-1 till 2-1 borta mot division 2-nykomlingen Ariana FC. Michele Gomez Paloma skickade in segermålet på en cykelspark i 88:e minuten.

– Det kunde ha slutat lite hur som helst, men jag är nöjd med att vi lyckades vända matchen mot ett bra Ariana, konstaterade Firat Sahan, tränare i IFK Malmö.

– Jag är också väldigt glad över att spelarna gjorde sitt yttersta för att implementera spelsättet och det vi gör på träningarna.

Matchen på Hyllie IP inleddes med ett visst övertag för Ariana, dock utan att hemmalaget producerade några målchanser.

I den 12:e minuten drog Ariana upp ett anfall på sin vänsterkant där Michele Gomez Paloma kom olyckligt in i situationen och förorsakade en tydlig straff som förvaltades väl av Granit Sherifi i minut 13.

Efter hand tog IFK Malmö alltmer tag i taktpinnen. Alan Asaad är den mittfältare som ligger längst ner i planen vilket gör att uppspelsfasen oftast startar med honom.

Några lovande anfallsförsök kunde ses från ”di gule” och speciellt ett på vänsterflanken med inlägg där Michele Gomez Paloma avslutade på volley tätt ovanför ribban var värt ett bättre öde. Gomez Paloma skulle dock få sin revansch senare.

I andra stopptidsminuten i första halvlek fick IFK Malmö en hörna från höger som slogs av Adham El Youssef. Denna förvaltades med en perfekt nick från Jonathan Ahlbäck Ikonen otagbart för Arianas målvakt Festim Bytyqi.

Halvtidsresultatet kändes rättvist sett till både bollinnehav och antalet målchanser, vilka var ganska få.

Första halvan av andra halvlek var överlag ett ställningskrig i ganska bra tempo och en matchbild som påminde om första halvlek.

Efter hand bytte IFK Malmö in allt fler juniorer. Dessa ungdomar visade gott gry och hängde oftast med sina äldre och mer namnkunniga motståndare, precis som var fallet mot FC Rosengård 1917 förra helgen, men initiativet gick alltmer i Arianas favör.

Glädjande var dock att se den kämpaglöd alla IFK:are visade och det gav resultat när laget i slutminuterna klarade av att mer etablera ett spel på Arianas planhalva.

I den 88:e minuten kom så vad som möjligen redan nu kan utnämnas till årets mål på Hyllie IP, vilket också blev segermålet för IFK Malmö. Efter en hörna från höger och en touch nära Arianas mål kom bollen till Michele Gomez Paloma några meter utanför straffområdet. Gomez Paloma valde att möta med en cykelspark och det blev en perfekt träff som ledde till nätrassel.

– Redan på förhand visste vi att Ariana skulle bli en tuff utmaning. Man kom från 21 raka segrar och har gjort det väldigt bra den senaste tiden, sade Firat Sahan.

– Inför matchen fokuserade vi på prestationen och beteenden som vi vill se på planen. Vi önskade också att vi skulle kunna genomföra det under längre sekvenser än föregående match.

– Vår bästa period var under inledningen av matchen där vi hade den intensiteten i våra aktioner som vi eftersträvar. När vi gick ner i intensitet så blev också matchen jämnare mellan lagen.

Överlag var det en stark insats av ett ungt IFK Malmö-kollektiv. Mittbackarna i form av Jonathan Ahlbäck Ikonen och Sufyan Abuzayda skötte sig mycket bra och släppte egentligen inte till någon farlighet från hemmalaget. Alan Asaad var också bra med många bra intentioner och stabilt passningsspel.