Inför Österlen FF – IFK Malmö

IFK Malmö

På söndagen är det uppdukat för en högintressant match i Skillinge mellan Österlen FF och gästande IFK Malmö i division 2 Östra Götaland.

Nykomlingen Österlen har övertygat så här långt. Serieledning efter fem omgångar. Laget föll i premiären mot IFK Berga. Därefter har det blivit tolv poäng i form av fyra raka segrar.

Är du överraskad över deras framfart, Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson tränare i IFK Malmö?

– Nej, det är jag inte. Även om Österlen inte nämndes i förhandstipset varnade jag för Mladen Blagojevics manskap. Österlen spelar en snabb och offensiv fotboll, samt innehåller många duktiga spelare.

Hemmalaget har även visat prov på stor målaptit. Hela 16 fullträffar så här långt. Flest har den till anfallare omskolade mittbacken Dejan Blagojevic producerat. Han är för övrigt lillebror till tränaren Mladen, en gång i tiden slavdrivare  i ”di gule”.

– Det ska bli förbaskat kul att spela den här matchen. Österlen räknar med en publik upp emot 500 åskådare. Kanske fler till och med. Vi är inställda på en tuff uppgift, men absolut inte omöjlig, fortsätter Nisse Bagare.

I IFK har det sett bra ut på träningarna efter 2-0-segern mot Nybro senast. På lördagsförmiddagen genomförde Nils-Erik Perssons adepter ett lättare träningspass inför Österlenresan.

– Segern över Nybro kom i ett perfekt läge. Stämningen har blivit ännu bättre. Efter en seger blir det alltid positiva tongångar som tillför ringar på vatten. För att vi ska kunna utmana i toppen vill det till att vi kommer hem med poäng från Skillinge.

Så sant. I annat fall blir IFK Malmö distanserat med nio poäng till nuvarande tabellettan ÖFF. Det är där inte råd med. IFK kommer till Skillinge med en till stor del skadefri trupp. Med ett undantag i form av Adi Hadzikadunic som förra helgen ådrog sig en smäll i huvudet.

Förmodligen får Hadzikadunic vila ett antal dagar ytterligare innan han är i speldugligt skick. I allra bästa fall kan det bli spel mot Lunds BK på lördag.

Som sagt temperaturen är hög på Österlen. Där fotbollsfebern fått en välbehövligt injektion av ÖFF:s framgångar i serieprologen. Hemmafansen kommer att bära fram sina favoriter.

Men även ”di gule” kommer få en del sympatisörer med sig till Skillinge. Som inte det skulle vara nog kan Nils-Erik Persson avslöja att drabbningen har stort intresse i Ystad. En stad där Nisse Bagare något av en ikon.

Dels som tidigare framgångsrik tränare i Ystads IF samt som ägare av en klädbutik i ”korsvirkesstaden”.

– Vilket lag Ystadspubliken håller på? De håller säkert på IFK Malmö, ler han avslutningsvis.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Skillinge IP.

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 30. Johan Svensson – 2. Dardan Burrniku, 3. Adriano Kalisiak, 6. Gustaf Backaliden, 7. Baris Hümmet, 8. Buwar Karim, 9. Jamshed Asekzai, 10. Sami Güngör, 11. Sadmir Zekovic, 14. Viktor Ivanov, 15. Martin Holm (lk), 19. Robin Svensson, 20. Nemanja Lekanovic, 27. Saban Pehilj, 87. Rudolf Mamoka, 94. Noor Zadran. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Erhad Zekic (assisterande tränare, Krister Persson (lagledare), Lucio Peláez (sjukvårdare), Gabriela Herendic (massör).

Indisponibla: Adi Hadzikadunic (kraftig huvudvärk efter att ha fått en smäll i huvudet).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 10.45 i klubblokalen på Malmö Stadion.