, ,

Gomez Paloma spräckte segernollan

IFK Malmös Kalle Larsson och Alan Asaad i kamp om bollen med spelare i Vänersborg. Foto: Fredrik Andersson

IFK Malmö tog årets första seger i Ettan Södra efter att ha vänt 0-1 till 2-1 borta mot Vänersborgs IF. Michele Gomez Paloma avgjorde på Vänersvallen Nord.

– Äntligen. Skönt att killarnas hårda slit belönades med en seger, sade Firat Sahan, tränare i IFK Malmö.

– Vi visste vad vi behövde göra för att ha möjlighet att vinna matchen och i andra halvlek gjorde vi det på ett bättre sätt än första. En match där vi denna gång hade marginalerna på vår sida.

– Nu gäller det att ladda om batterierna och förbereda oss för kommande match.

De två IFK-målen var inte bara nödvändiga för att bryta en lång förlustsvit – de var oerhört snygga också. I den 63:e minuten drog Hampus Ferhm upp längs högerkanten, klackade fram till Zackarias Faour som sköt direkt. Och vilket skott Faour fick till. Snabbt tillslag rätt upp i närmaste hörnan utan chans för Vänersborgsmålvakten.

Tjugo minuter senare – efter en hörna – damp bollen ner hos Michele Gomez Paloma som drog sin motståndare och stenhårt skickade bollen upp i nättaket från minimal vinkel.

Första halvlek bjöd på en del målchanser – något fler för hemmalaget – men det fanns även någon chans för IFK Malmö. Hemmaledningen tillkom på straff efter att Jakob Andersson flaxade till med armarna och bollen nuddade vänsterarmen. Straffen konverterade Hugo Engström till mål i den 40:e minuten.

Andra halvlek såg ett IFK Malmö som var snabbare och rakare i sitt spel vilket gjorde att mer av spelet var förlagt till Vänersborgs planhalva jämfört med första halvlek.

I den 52:a minuten, efter fint förarbete, fick Jakob Andersson i väg ett rappt skott som så när resulterat. 2-0 var ytterst nära i den 60 minuten då övermodigt passningsspel i egna försvaret ledde till friläge för Vänersborg men IFK:s målvakt Melker Ellborg stod för en fin benparad.

Två minuter senare kom så kvitteringen i stället. Efter ett långt uppspel var Hampus Ferhm den snabbaste och kunde med en klack hitta Zackarias Faour vilken som tidigare beskrivit på ett mycket effektivt och snyggt vis kvitterade.

Segermålet av Michele Gomez Paloma var som nämnts också av högsta karat. Efter det skapade Vänersborg några tillfällen att kvittera och hade också en boll inne i IFK-målet men med minsta möjliga marginal befanns målskytten vara offside.

Flera spelare i IFK Malmö stod för fina insatser i en 4-2-3-1-uppställning som kändes trygg. Jakob Andersson slet förtjänstfullt på mittfältet och vann många dueller på det sätt som han så ofta gjorde i fjol. Zackarias Faour – som sedan någon vecka tillbaka hittat formen – stod för konstruktivt spel och Simon Gottfridén svarade för en stabil insats på högerbacken.

På onsdag väntar hemmadrabbning mot Qviding FIF.

Vänersborgs IF – IFK Malmö 1-2 (1-0)
Publik: 162.
Mål: 1-0 (40) Hugo Engström (straff), 1-1 (63) Zackarias Faour, 1-2 (83) Michele Gomez Paloma.
Matchens lirare, IFK Malmö: Jakob Andersson.Utförligare matchfakta kommer senare