, ,

Inför IFK Malmö – Qviding FIF

Jonathan Ahlbäck Ikonen i kamp om bollen senast mot Vänersborgs IF. Foto: Fredrik Andersson 2022

Ingen rast, ingen ro. IFK Malmö spelar sin andra match på fem dagar då man tar emot Göteborgslaget Qviding FIF på onsdagskvällen. Man kommer från sin första seger för säsongen med 2-1 borta mot Vänersborgs IF i lördags.

Trots det lite kortare uppehållet är det kanske trots allt positivt med tanke på segern senast, tränare Firat Sahan?

– Den här segern behövde vi och ger förtroende inför fortsättningen. Inte minst känslan att vi kan är viktig. Jag hoppas verkligen att vi kan starta en svit och det är med den inställningen vi går ut på plan onsdag kväll.

Motståndarlaget gör sin tredje säsong i Ettan Södra sedan man vann division 2 Västra Götaland 2019. I fjol blev det en åttondeplats och 2020 renderade en tolfte plats. Fjolårets båda möten lagen emellan slutade mållösa.

Qviding kommer närmast från en 0-4-förlust hemma mot Falkenberg och parkerar för närvarande på sista plats på grund av färre gjorda mål än ”di gule” på samma poäng och målskillnad. Den enda segern hittills kom för en dryg månad sedan då man slog Oskarshamn hemma med 2-0. Den fjärde poängen tog man borta mot Torns IF den 9 april.

Tycker ni er ha hittat rätt i den gula formationen som visades upp senast eller beror det på motstånd och vilka spelare som är tillgängliga?

– Det kändes rätt och som att den passar vårt spelarmaterial. Vi tror oss kunna bygga vidare på den. Sedan kan det alltid bli mindre justeringar.

Förmodar att den dryga hemresan till trots i lördags kväll var ganska munter och att träningarna i veckan varit lättare? Läget i truppen för övrigt?

– Ditresan var trivsam med quiz och annat ombord på bussen. Hemresan var ännu trevligare med tre poäng i bagaget. Vi hoppas och tror nu att viss frustration släppt och att vi kan fokusera på prestationerna och matchen.

– Tyvärr blev ju Kalle Larsson skadad och det är svårt att sia om hur länge han är borta då det är en ledbandsskada. Tur i oturen så hade vi ju Jonathan Ahlbäck Ikonen tillbaka som kom in och ersatte Kalle på ett högst förtjänstfullt sätt.  Nu har han dessutom fått lite speltid och matchtempo i benen.

– I övrigt är Oscar Erlandsson tillbaka efter en revbensskada. Granit Stagova får vänta på sin comeback.

Övrigt inför matchen?

– Vi ser fram emot matchen och hoppas på bra spel. Varje match är otroligt betydelsefull och vi försöker alltid förbereda oss på bästa sätt.

MATCHGUIDE

Avspark: 19.00.

Arena: Malmö Stadion.

Domare: Mohamed Rachid, Helsingborg, Rikard Aspegren, Malmö, Henrik Svensson, Karlskrona.

Följ matchen: Sänds på Skånska Dagbladets och Sydsvenskans hemsidor samt SportExpressen Play. Direktrapportering sker genom Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Melker Ellborg, 30. Merlin Nuhanovic – 2. Simon Gottfridén, 3. Elliot Lindquist Nilsson, 4. Oscar Erlandsson, 6. Victor Isgren, 7. Jakob Andersson, 8. Alan Asaad, 9. Emil Johansson, 10. Kofi Yeboah Addae, 11. Adham El Youssef, 12. Michele Gomez Paloma, 13. Geronimo Balint (lk), 17. Zackarias Faour, 18. Hampus Ferhm, 20. Jonathan Ahlbäck Ikonen, 23. Martins Egbe. Ledare: Firat Sahan (tränare), Martin Johansson (assisterande tränare), Emir Blagajcevic (materialförvaltare), Johannes Jönsson (fysioterapeut och massör), Goran Jovanovic (målvaktstränare). Jesper Andersson (sportchef).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 17.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.