, ,

IFK Malmö föll i jumbofinalen

Hampus Ferhm gjorde IFK Malmös 1-1-mål. Foto: Casper Johansson

Förväntningarna på ”di gule” att påbörja ett vinnarspår var stora efter bortasegern senast. Men dessa infriades inte då onsdagskvällen slutade med en ny uddamålsförlust i jumbofinalen mot Qviding FIF, 1-2.

– Vi kom inte upp i den nivån som vi vill göra och därför blev det detta resultatet, konstaterade Firat Sahan, tränare i IFK Malmö, när han intervjuades av Skånska Dagbladet efter matchen.

–  Det är bara att titta på målen som vi släppte in, för enkla den här gången också och vi hotade heller inte på det sättet som jag hade hoppats.

Jakob Andersson uttryckte sig så här i SportExpressen Plays sändning:

– Jag tycker att matchen var ganska jämn rakt igenom. Qviding hade några chanser med en i ribban men vi hade också chanser med typ fyra frilägen. Oavgjort hade varit rättvist tycker jag.

SportExpressen Play: Ni kom ju från en vinst inför den här matchen men nu blev det tyvärr förlust i dag. Ni spelar ändå bra, hur ser du på fortsättningen efter den här förlusten?

– Vi ska bara spinna vidare på den goda känsla vi hade efter förra matchen och bara fortsätta. Vi hade en bra känsla inför matchen i dag också men det räckte inte till. Vi hoppas det blir en trea nu i helgen i stället.

IFK inledde matchen med att skapa en bra möjlighet i tredje minuten där Kofi Yeboah Addae fick till ett bra tryck i skottet men Gustav Norin stod rätt placerad och kunde rädda.

Knappt tio minuter senare, i den 12:e respektive 13:e minuten, kunde det stått 0-2 med lite oflyt. Först träffade Sebastian Olsson överliggaren och i minuten därpå sköt Julius Johansson strax utanför målvakten  Melker Ellborgs vänstra stolpe.

Nämnde Johansson skulle dock fixa assist till 0-1-målet i den 24:e minuten efter att tagit sig in i straffområdet. Ett distinkt markinlägg hittade en fristående Leonardo Farah Shahin som kunde slå in bollen i tomt mål från nära håll.

Återigen befann sig ”di gule” i underläge. Det skulle dock ändras drygt tio minuter senare då Hampus Ferhm kvitterade genom ett veritabelt drömmål.

Ferhm fick bollen på direktpass från Elliot Lindquist Nilsson några meter in på Qvidings planhalva och kunde avancera för att avsluta från vänsterinnerposition genom att hänga upp bollen i det högra krysset utan chans för Gustav Norin.

Fem minuter senare kunde IFK mycket väl ha tagit ledningen med 2-1. Hampus Ferhm bröt en passning på bortalagets planhalva genom att peta den förbi en Qvidingförsvarare. Denna gång tog han sig längre in i straffområdet från liknande vinkel men fick se markstrykaren smita förbi den högra stolpen. Mål där och matchen kunde ha slutat annorlunda.

Då en timmes spel närmade sig på matchklockan kunde dock Leonardo Farah Shahin fastställa slutresultatet efter ett instick från Sebastian Olsson.

I jakten på en kvittering kom Elliot Lindquist Nilsson – gånger två – och Michele Gomez Paloma närmast. Men det ville sig inte för det gula laget som inkasserade sin sjunde förlust – varav fem på hemmaplan – på nio matcher.

Apropå nästa match – borta mot Oskarshamn på söndag – avslutade tränaren Firat Sahan intervjun med Sydsvenskan så här:

– Jag är glad att den matchen kommer så tätt inpå för jag vet att vi kan bättre än så här. Vi är inte nöjda med kvällens match.

IFK Malmö – Qviding FIF 1-2 (1-1)
Publik: 88.
Mål: 0-1 (24) Leonardo Farah Shahin, 1-1 (35) Hampus Ferhm, 1-2 (60) Leonardo Farah Shahin.
Matchens lirare, IFK Malmö: Hampus Ferhm.
Matchens lirare, Qviding FIF: Leonardo Farah Shahin.

Utförligare matchfakta kommer senare.