, ,

IFK Malmö nollat i omstarten

Oscar Erlandsson var matchens lirare i IFK Malmö. Foto: Casper Johansson 2022

IFK Malmö förlorade lördagens bortadrabbning i Ettan Södra mot Falkenbergs FF med 0-3 (0-2) efter att ha släppt in ett tidigt mål i varje halvlek. 

– Det blev en match som gick Falkenbergs väg, konstaterade Firat Sahan, tränare i IFK Malmö.

– Tyvärr släppte vi in ett tidigt mål som gjorde så att matchbilden blev precis som Falkenberg önskade. Man kontrollerade matchen och vi förlorade mot ett starkt lag.

– Vi får ta lärdom av matchen och komma bättre förberedda inför nästa veckas uppgift.

Redan efter knappt tio minuters spel var IFK Malmö i underläge efter att Taylor Silverholt på en fin framspelning distinkt placerat bollen utom räckhåll för Melker Ellborg i målet.

2-0 föll i 24:e minuten på Oliver Hintsas straff efter att domaren Dino Demo tämligen överraskande pekat på straffpunkten.

Situationen som föranledde honom att göra så kunde lika gärna ha renderat den ramlande Falkenbergsspelaren Wilhelm Ärlig, som hade kontakt med Jakob Andersson, en varning för filmning.

3-0 gjordes i den 51:a minuten efter ett kanonskott från nämnde Wilhelm Ärlig.

Falkenberg visade upp ett rappt och vägvinnande spel som IFK Malmö-spelarna fann det svårt att försvara sig mot. De egna försöken till offensivt spel strandade allt som oftast ganska omgående då spelalternativen sällan fanns där.

Falkenberg stressade oftast IFK-spelarna till misstag i passningsspel och det var sällan som bortalaget kunde vila med bollen i sin ägo och bygga upp något eget.

På lördag väntar returmöte på Malmö Stadion.

Falkenbergs FF – IFK Malmö 3-0 (2-0)
Publik: 1296.
Mål: 1-0 (10) Taylor Silverholt, 2-0 (24) Oliver Hintsa (straff), 3-0 (51) Wilhelm Ärlig.
Matchens lirare, IFK Malmö: Oscar Erlandsson.

Utförligare matchfakta kommer senare.