, ,

Storförlust för IFK Malmö

Hampus Ferhm assisterade till Emil Johanssons mål. Foto: Casper Johansson 2022

IFK Malmö förlorade lördagens hemmadrabbning i Ettan Södra mot Falkenbergs FF med hela 1-6 (0-3).

– En match där vi släppte in tre snabba mål vilket gjorde att vi hamnade i en rejäl uppförsbacke, sade Martin Johansson, assisterande tränare i IFK Malmö.

– Därefter spelade vi upp oss och vi gav inte upp alls utan matchade eller till och med spelade bättre än Falkenberg och reducerade även till 1-3. Sedan kom 1-4 när vi tryckte på och då gick luften ur oss.

Konstateras kan att ”di gule” inte var med på noterna inledningsvis. Falkenbergs ledningsmål föll redan i den andra minuten (Taylor Silverholt) och ytterligare att insläppt efter drygt åtta minuters spel (Godwin Aguda) gjorde uppförsbacken rejäl för hemmalaget.

Reduceringschanser fanns, speciellt i den 23:e minuten då ett skott smet precis utanför Falkenbergskassen.

Spelmässigt var ofta IFK Malmö med i matchen men antalet chanser räckte inte till för att komma närmare i målprotokollet. I stället kunde hallänningarna öka till en tremålsledning precis innan halvtidsvilan genom Gabriel Johansson.

I den 50:e minuten fick dock IFK belöning för sitt slit genom ett nickmål av Emil Johansson på Hampus Ferhms inlägg.

I den 65:e minuten var det nära ytterligare reducering men avslutet från Elliot Lindquist Nilsson gick tätt utanför.

Falkenberg punkterade i stället matchen fyra minuter senare genom att få in sitt fjärde mål signerat Taylor Silverholt.

Resten av matchen blev en lång väntan på signal för full tid. Falkenberg hann dock med att göra två mål (Sewen Emilov och Wilhelm Ärlig målskyttar) under matchens slutminuter varvid slutresultatet blev mindre smickrande än vad matchbilden var.

På onsdag matchar IFK Malmö hemma mot Lunds BK.

IFK Malmö-Falkenbergs FF 1-6 (0-3)
Publik: 145.
Mål: 0-1 (2) Taylor Silverholt, 0-2 (9) Godwin Aguda (nick), 0-3 (44) Gabriel Johansson, 1-3 (50) Emil Johansson (nick), 1-4 (69) Taylor Silverholt, 1-5 (88) Sewen Emilov, 1-6 (90) Wilhelm Ärlig.
Assist: 1-3 Hampus Ferhm (inlägg).
Matchens lirare, IFK Malmö: Kofi Yeboah Addae.