, ,

Inför IFK Malmö – Landskrona BoIS

Kalle Larsson i en nickduell. Foto: Casper Johansson 2022

Det är tätt mellan matcherna för di gule som spelar sin fjärde match på elva dagar då man tar sig an Landskrona BoIS på tisdagskvällen i distriktsmästerskapets semifinal. En motståndare som man har haft ett lyckat samarbete på senare år med lån av Viktor Ekblom och Emil Jönsson i fjol samt övergång på Hampus Ferhm i år.

Lagen möttes i en träningsmatch på försäsongen redan i slutet av januari på Landskrona IP. BoIS visade då att man spelade en nivå högre upp och 3-0 var i underkant.

Tufft matchande för närvarande Besnik Llazani, tränare i IFK Malmö. Hur ser det ut i truppen?

– Vi har lyckats hålla större delen av truppen frisk genom att rotera under DM- och MM-matcherna. Vi kommer även i denna match att ge vissa spelare chansen.

En match där ni har allt att vinna och kan slå ur underläge – med en ny finalplats i potten?

– Vi kommer att göra allt för att ge Landskrona en match i 90 minuter och mer om det behövs. Om det räcker till seger får vi se så klart. Det är ett bra lag i Superettan med en bra tränare. Kommer att bli extremt kul att se om vi kan matcha tempot.

Övrigt inför semifinalen?

– Hoppas på mycket publik, såväl hemma- som bortasupportrar.

I DM har Landskrona BoIS besegrat Åstorps FF (1-0 hemma), Ariana FC (5-0 på Hyllie IP) samt Hässleholms IF hemma i kvartsfinal med 12-11 efter straffar.

Malmökamraterna har slagit tillbaka Vinslövs IF (3-1 hemma), Kristianstad FC (2-1 borta) och FC Rosengård 1917 på Malmö Stadion med 4-3 efter förlängning i kvarten.

Motståndarna parkerar på en åttondeplats i Superettan, åtta poäng upp till allsvensk kvalplats och sju poäng ned till negativt kval med sex omgångar kvar att spela. Man blev distriktsmästare 2016.

För segraren väntar division 3-laget IFK Simrishamn i finalen sedan Österlenklubben besegrat BK Höllviken med 7-4 efter förlängning på Korsavads IC.

MATCHGUIDE

Avspark: 19.00.

Arena: Malmö Stadion.

Domare: Mehmet Culum, Arlöv, Joakim Lundkvist, Kävlinge, Kenan Camo, Malmö.

Följ matchen: Ingen sändning eller känd direktrapportering.

Truppen: 1. Melvin Jörgensen, 30. Merlin Nuhanovic – 4. Oscar Erlandsson, 5. Kalle Larsson, 7. Jakob Andersson, 8. Hamid Abdulla, 9. Emil Johansson, 11. Carl Mujaguzi, 14. Granit Stagova (lk), 16. Hozan Faraidoon Muhamad, 17. Zackarias Faour, 18. Hampus Ferhm, 19. Henrik Rossborg,  21. Jonathan Ahlbäck Ikonen, 23. Martins Egbe, 24. Sidney Bernasko Appu. Ledare: Besnik Llazani (tränare), Emir Blagajcevic (materialförvaltare), Goran Jovanovic (målvaktstränare), Johannes Jönsson (fysioterapeut och massör), Jesper Andersson (sportchef).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 17.30 på Malmö Stadion.