, ,

Från Championship till IFK Malmö

Ny tränare. Nya sportchefer. Nya spelare och ny divisionstillhörighet. Det blåser förändringens vindar i IFK Malmö – som nu även anställer en egen klubbchef. David Wernersson intar rollen efter att närmast ha gjort ett år i Championshipklubben Barnsley.

2022 blev inte vad någon hoppats eller trott på för IFK Malmö. Degraderingen till division 2 blev klar tidigt under hösten och nu gör klubben en kraftsamling för att ta nya steg framåt.

Tillsammans delar Johnny Lundberg och Cheikh Sarr på sportchefsrollen, Thierry Zahui tar över som huvudtränare – och nu står det klart att det blir David Wernersson som ska ratta styrspakarna som klubbchef.

Yrkesrollen i sig är han bekant med sedan tidigare i IF Limhamn Bunkeflo (LB07), men närmast kommer han från ett uppdrag i brittiska Barnsley FC.

Hos ”The Reds” har han arbetat med olika sorters sportutveckling.

– Exakt hur klubbchefsrollen kommer att vara utformad i IFK Malmö återstår att se. Det finns många behov och mycket som måste struktureras upp för att IFK Malmö ska bli den klubb vi vill att den ska vara. Jag lockas av att en så pass stor och klassisk förening nu gör en spännande omstart med mycket kompetenta personer knutna till sig, säger Wernersson.

– Naturligtvis kan jag ta med mig mycket av mina lärdomar från både LB07, Barnsley och även tidigare klubbar. Svensk fotboll är under utveckling och behöver ta steg– en ny riktning för att komma framåt. I och runt IFK Malmö finns det förhoppningar om att bli en klubb med stark ungdomsverksamhet och representationslag högre upp i seriesystemet och det ska bli väldigt kul att vara en del i den processen.