IFK Malmö utslaget ur DM

IFK Malmö

IFK Malmös DM-äventyr blev kort den här säsongen. Respass direkt i 16-delsfinalen mot division 3-klubben IF Lödde som triumferade med 3-1 på Tolvans IP.

Samtliga mål kom före pausvilan och det allra första, som betydde 1-0 till Lödde, föll redan i minut 1.

– Ett bevis på att vi inte var där från start. Fråga mig inte om det berodde på underskattning. Det borde det inte i varje fall inte vara. Vi visste om att Lödde är ett bra lag, sade ”di gules” ordförande Vedran Medjedovic.

Inte blev det bättre för gästerna när Lödde ökade på till 2-0 i 20:e minuten. Ett litet hopp för IFK tändes dock fem minuter senare då Mohammad El-Kayed reducerade på en väl förvaltad straffspark. En lycka som kom av sig omgående. Löddes replik kom direkt när slutresultatet 3-1 fastställdes efter en halvtimmes spel.

I den andra halvleken satsade IFK Malmö på ett kort och gick ner på en trebackslinje.

– Det var vi tvungna till för att komma i kapp. Men till några hetare målchanser ledde det inte. Resten av matchen präglades av en hel del hawaiifotboll. På gott och ont, menade Medjedovic.

Och fortsatte:

– Bara att erkänna att Lödde vann rättvist. De var hetare och mer motiverade.

Ska någon nämnas hos ”gulingarna” bör det bli Armin Haidary, som svarade för ett piggt inhopp under den andra akten. I övrigt var det svårt att hitta några superlativ i ett för dagen blekt IFK.

På söndag stundar där, för bottenstriden, ett viktigt möte för IFK Malmö då kosan ställs till Bjärsjölagård för mötet med BW 90. En drabbning där det är en tydlig sexpoängskaraktär.

I den matchen får IFK klara sig utan Saban Pehilj och Jamshed Asekzai, båda avstängda. Tillbaka väntas Martin Ingelsson och Anton From (upptagna på grund av jobb den här gången). En liten förhoppning finns också för att Evvel Husic (ljumskskadad) ska ingå i tränaren Yacine Hamouchenes 18-mannatrupp.

MATCHFAKTA

2016-05-18 19.00
Distriktsmästerskapet
16-delsfinal
Matchnummer: 130220037.

IF Lödde – IFK Malmö 3-1 (3-1)
Arena:
Tolvans IP.
Publik: 50.
Domare: Emil Persson, Landskrona, Jonas Ljungberg, Landskrona, Patrik Pålsson, Svalöv.
Mål: 1-0 Kristian Mjörnman, 2-0 Kristian Mjörnman, 2-1 Mohammad El-Kayed (straff), 3-1 Kristoffer Andreasson.

Mer information kommer senare.