, ,

IFK Malmö nollat i Malmöderbyt

Emil Johansson. Foto: Casper Johansson 2022

IFK hade en ny matchplan inför mötet med Malmökollegan BK Olympic på Lindängens IP vittnade Emil Johansson om i halvtid i Expressens direktsändning. Dock kunde inte laget leva upp till denna då motståndarlaget redan i halvtid ledde med slutsiffrorna 2-0.

Emil Johansson analyserade IFK Malmös första halvlek i SportExpressen Plays direktsändning:

– Vi försökte komma in som ett nytt lag med en annorlunda plan, där vi försöker hålla dem utanför boxen. Tyvärr kom de igenom två gånger. När vi går till attack kommer vi inte upp med hela laget.

– Vi har släppt in många tidiga mål och pratade inför matchen om att hålla nollan en längre period idag. Men det blev inte så, fortsatte IFK Malmös tränare Firat Sahan då han intervjuades av Sydsvenskan efter matchen.

Det tog dock längre än de 45 sekunder som Lunds BK behövde senast för att Olympic skulle spräcka den gula nollan denna heta sensommarkväll.

Efter en knapp kvart spelad rullade BK Olympic upp ”di gule” på högerkanten. Något som avslutades med att den före detta IFK-spelaren Adham El Youssef serverade Axel Sjöberg i steget och han gjorde sedan inget misstag med avslutet.

Att släkten är värst – liksom i våras på Malmö Stadion då både Baris Hümmet och Albin Sjöstrand Bjurnemark målade för Olympic – skulle visa sig gällande även denna kväll.

Nämnde Adham El Youssef assisterade på nytt ett par minuter före halvtidsvilan då han slog ett markinlägg från högerkanten som letade sig fram till Irfan Jasarevic. Denne placerade in 2-0 med en bredsida intill stolpen.

Det gula manskapet skapade inte mycket framåt om än någonting alls. Det var snarare bud på fler hemmamål än att IFK skulle reducera. Ett tidigt tecken var att hemmalaget hade inte mindre än fem hörnor efter de första tio minuterna.

Kofi Yeboah Addae summerade insatsen i SportExpressen Plays sändning:

– Det är surt. Vi gör inte det vi har tränat på. Det var exakt samma sak som mot Lund.

Utan att göra någon som helst jämförelse med La Liga-laget Villareal så känns det som om den gula u-båten sjunker allt djupare ned mot tvåan. Att den skulle ta sig upp ens i periskopläge känns som en utopi i nuläget.

Ny måndagsmatch väntar i nästa omgång. Denna gång borta mot Ängelholms FF.

BK Olympic – IFK Malmö 2-0 (2-0)
Publik: 200.
Mål: 1-0 (15) Axel Sjöberg, 2-0 (43) Irfan Jasarevic.
Matchens lirare, IFK Malmö: Elliot Lindquist Nilsson.

Utförligare matchfakta kommer senare.