Mardrömsminuter fällde IFK Malmö

Foto: Michael Lindholm

Delawar Zadran svarade för ett piggt inhopp i IFK Malmös förlustmatch mot Asarums IF. Foto: Michael Lindholm

Division 2-klubben IFK Malmö kom snabbt ner på jorden efter förra helgens seger mot tabelltrean Hässleholms IF. I bortamötet med formstarka Asarums IF FK kammade nämligen ”gulingarna” noll efter odiskutabla 0-4 (0-3).

Redan i minut 12 hade hemmalaget gått loss till 3-0.

– Vi var inte närvarande, våra spelare verkade vara totalt paralyserade. Det var både en mental och kollektiv kollaps, kommenterade en minst sagt besviken Olle Nordin, tränare i IFK Malmö.

Med all rätt. ”Di gule” vek ner sig direkt från avspark och den första akten var på en synnerligen låg nivå sett ur IFK-ögon.

– Så blir det när inte spelarna håller sig till direktiven. Det blev inget kollektivt agerande från vår sida. Vi uppträdde inte som ett lag, fortsatte Nordin.

Och tillade.

– För mig är det helt obegripligt att ett lag kan sänka sin standard så lågt på en vecka.

IFK Malmö hade en målchans före pausvilan, som med lite flyt kunnat resultera i en 1-3-reducering genom Max Nordlinder.

Ju längre drabbningen led, desto mer stuvade Olle Nordin om i laget. Helhetsmässigt blev det bättre under den andra halvleken, om än långt ifrån godkänt.

Asarum bedövade definitivt gästernas poänghunger då man fastställde slutresultatet 4-0, drygt fem minuter efter sidbytet.

I IFK ådrog sig Luka Jovovic säsongens tredje gula kort, något onödigt, och blir därmed avstängd i nästa match.

Hos gult var det självklart svårt att finna några plusvarianter en dag som denna.  Ska någon nämnas blir det de båda inhopparna Daniél Nilsson och Delawar Zadran, en duo som bidrog till en viss förbättring när de kom in.

– Nu gäller det för spelarna att rannsaka sig efter den här insatsen. Sedan är det bara för oss att jobba vidare, avrundade Nordin.

Härnäst väntar lördagens kamratderby mot Berga. Då vill det till en rejäl ansiktslyftning om poängskörden ska drygas ut.

Matchens lirare: Nemanja Lekanovic.

Matchfakta kommer senare.