Dags för Scott att visa upp sig

Foto: Mikael Tellqvist

På lördag får IFK Malmös reservmålvakt Carl Scott chansen i division 2-avslutningen hemma mot Asarums IF. Foto: Mikael Tellqvist

IFK Malmös 18-årige reservmålvakt Carl ”Calle” Scott har fått spela andrafiolen hela säsongen. Men på lördag får han chansen att visa upp sig i samband med årets serieepilog hemma mot Asarums IF.

– Det har varit en tung säsong att få sitta på bänken, tråkigt helt enkelt. Sedan är jag fullt medveten om att jag stått bakom en duktig målvakt. ”Henke” (Henrik Bäckström) är bättre än jag. Så det får jag acceptera, säger Calle när ifkmalmo.se ringer upp på torsdagseftermiddagen.

Liksom Henrik Bäckström är Carl Scott hämtad från LB07. I vintras tog han steget över till lokalkonkurrenten IFK i god tro om att klubben skulle ha ett U-lag. Men verkligheten blev annorlunda.

Nu hoppas Calle att ”di gule” startar ett utvecklingslag inför 2017.

Annars…

– Är inte IFK Malmö intressant för mig. Jag måste få speltid för att utvecklas. Ännu har jag inte talat om framtiden med IFK, fortsätter Scott.

Drabbningen mot Asarum är endast av akademisk betydelse. ”Gulingarnas” division 2-kontrakt är som bekant redan i hamn, vilket gör att Carl Scott kan spela mer avslappnat.

– Visst, men samtidigt har jag några träningsmatcher på den här nivån med LB07.

Varför lämnade du LB07?

– Det fanns olika anledningar. Bland annat att jag inte gillade hur och saker och ting sköttes i klubben. Sedan dök IFK Malmö upp som ett intressant alternativ, avrundar Calle som tar sin studentexamen till våren.

Om han finns kvar i IFK vid den tidpunkten återstår att se. Allt hänger på om klubben ser till att det blir ett U-lag bakom seniorerna i division 2. Carl Scott måste få speltid för att utvecklas som målvakt och det gör man inte på bänken.

Ifkmalmo.se önskar honom stort lycka till på lördag och hoppas på en fortsättning i klubben. I sådana fall har IFK Malmö två högst utvecklingsbara målvakter att luta sig emot den närmaste framtiden.