, ,

Inför Ariana FC – IFK Malmö

Victor Isgren. Foto: Casper Johansson 2022

Det vankas final i årets upplaga av Malmömästerskapet då IFK Malmö möter kometlaget Ariana FC på Malmö IP klockan 19.30 på onsdagskvällen.

– Vi har några skador och spelare som tidigare har representerat andra lag i MM vilket gör att vi får flytta upp ett antal juniorer till denna match, konstaterar Besnik Llazani, tränare i di gule.

– Det ska bli intressant att se fler av klubbens juniorer. Vi kommer få en tuff match mot ett spelskickligt lag.

Kanariefåglarna har redan slagit finalmotståndaren i gruppspelet i samma turnering, 2-1 på Hyllie IP den 12 februari. Förutom den segern vann man även övriga matcher i gruppen: 4-2 mot FC Rosengård 1917 och 2-0 mot BK Olympic. FBK Balkan fick lämna walk over på grund av sjukdomar i laget.

I slutspelet slog di gule sedan Bosnien Hercegovinas SK med 4-0 i kvartsfinalen och därefter Malmö City FC med 1-0 i semifinalen.

Ariana FC tog andraplatsen efter IFK Malmö i gruppen med full pott i övriga matcher. I slutspelet slog man ut Husie IF på Husiegårds IP med 3-1 i kvartsfinalen och sedan besegrade man FC Bellevue i semifinalen med 3-0 hemma på Hyllie IP.

Fotbollklubbarnas Samorganisation står för ett trevligt initiativ då man tillsammans med de båda finallagen bjuder in alla medlemsföreningars ungdomslag upp till 17 år att komma och se finalen med fri entré.

MATCHGUIDE

Avspark: 19.30.

Arena: Malmö IP, konstgräs.

Domare: Niklas Andersson, Malmö, Jörgen Berggren, Malmö, Bujar Fetiu, Oxie.

Följ matchen: Ingen sändning eller känd direktrapportering.

Truppen: 1. Melvin Jörgensen, 30. Merlin Nuhanovic – 3. Dennis Mazilu, 4. Oscar Erlandsson, 5. Kalle Larsson, 6. Victor Isgren, 7. Jakob Andersson, 9. Emil Johansson, 14. Granit Stagova (lk), 15. Sufyan Abuzayda, 16. Tyrone Dalundh, 17. Oskar Lilja, 18. Hampus Ferhm, 19. Henrik Rossborg, 21. Jonathan Ahlbäck Ikonen, 23. Martins Egbe, 24. Sidney Bernasko Appu. Ledare: Besnik Llazani (tränare), Emir Blagajcevic (materialförvaltare), Anna Hermann (fysioterapeut och massör), Jesper Andersson (sportchef).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 18.00 på Malmö IP.