Inför IFK Malmö – Kvarnby IK

IFK Malmö

Målfarlige Mohamed Ramadan är tillbaka i den gula division 2-tröjan när IFK Malmö tar emot lokalkonkurrenten Kvarnby IK hemma på Malmö Stadion.

IFK har bara mäktat med två fullträffar på de tre senaste matcherna. Båda tillverkade av tröja nummer 7, Mohamed Ramadan.

I förra veckans bortamöte med IFK Berga låg han nedbäddad i halsfluss.

– Men nu är han fullt återställd, informerar IFK Malmö-tränaren Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson.

En annan viktig spelare tillbaka till derbyt är Sami Güngör (avstängd mot Berga). Denna gången saknar IFK mittbacken Philip Persson Lundgren – av samma anledning.

Under veckan har det grasserat en del sjukdomar hos ”di gule”. I synnerhet för truppens båda målvakter, Tonny Tindberg och Henrik Bäckström.

– I början av veckan var Tonny kass och nu är det ”Henkes” tur. Tindberg är dock på bättringsvägen och tränade i torsdags. Så jag bedömer honom i speldugligt skick, utvecklar Nisse Bagare.

IFK Malmö, på övre tabellhalvans sjunde plats, har i princip säkrat sin division 2-status nästa vår trots att fyra omgångar återstår. Hemmaseger ger till och med goda möjligheter för avancemang, då Österlen FF på platsen ovanför fått topplaget Torns IF på menyn i Skillinge.

Kvarnby IK är däremot på jakt efter fler poäng för att undvika nedflyttning i getingboet av Nybro, Vimmerby och Asarum. Tidigare jumbon IFK Hässleholm har gått som tåget på sistone och visar klass, därför förefaller göingelaget utanför riskfältet.

Så Kvarnby har betydligt mer att kriga för. Samtidigt finns en oplockad gås med gästerna från i våras.

Då vann stadsdelsklubben med hela 4-0.

– Något som inte får hända igen, det är helt oacceptabelt. Så vi är ute efter revansch och vill vinna vårt första Malmöderby för säsongen, förklarar Nils-Erik Persson, som själv tränade lördagseftermiddagens gäster så sent som i fjol.

– Tycker Kvarnby gjort det bra. Det är ett duktigt lag och skakade Lunds BK i förra veckan, så vi är inställda på en tuff uppgift.

En del prestige är också med i bilden. Nisse Bagare tog som bekant med sig några KIK:are till Malmö Stadion i vintras. Å andra sidan har före detta IFK:arna Carl Scott, Delawar Zadran, Francis Mensah och Max Nordlinder gått den motsatta vägen.

Trots att det endast blivit en inspelad poäng på de tre senaste omgångarna är inte Nils-Erik Persson speciellt orolig för lagets form.

– Nej, faktiskt inte. Det bevisade vi senast mot IFK Berga. Fick för övrigt ett samtal tidigare i veckan från deras tränare, där han erkände att hans lag haft marginalerna på sin sida. Spelmässigt gjorde vi en riktigt bra match och borde åtminstone haft en poäng med oss hem.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Malmö Stadion.

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 22. Tonny Tindberg – 2. Dardan Burrniku, 3. Dylan Gomli, 4. Jusuf Qoku, 6. Gustaf Backaliden, 7. Mohamed Ramadan, 9. Jamshed Asekzai, 10. Sami Güngör, 12. Mikael Marques de Pombal Vivar, 13. Adi Hadzikadunic, 14. Viktor Ivanov, 15. Martin Holm (lk), 16. Sajjad Al-Khazaali, 18. Mohamed Rahmé, 19. Robin Svensson, 87. Nemanja Lekanovic, 94. Noor Zadran. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Erhad Zekic (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Gabriela Herendic (fysioterapeut).

Indisponibla: Philip Persson Lundgren (avstängd, tidsbestämt straff mellan 22 och 28 september).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.