Inför Lindsdals IF – IFK Malmö

IFK Malmö

IFK Malmö fortsätter höstsäsongen genom att i 16:e omgången av 26 bege sig till Kalmar för mötet med tabellsjuan Lindsdals IF.

Smålänningarna parkerar på en sjundeplats, två poäng före ”di gule” som ligger nia. Således upplagt för ett möte av klar sexpoängskaraktär. Kan IFK komma upp i nivån som mot serieledaren Torn i höstpremiären finns det goda möjligheter att utöka poängskörden i division 2 Östra Götaland.

– Då gjorde vi en fantastiskt bra match. Så det är bara att hoppas det håller i sig. Träningarna i veckan har varit av hög klass och stämningen är på topp, förklarar IFK Malmö-tränaren Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson.

Mötet på Malmö Stadion i våras slutade med seger för Lindsdal, 2-1.

– En match som blev något förryckt då vi drabbades av en utvisning redan i första halvlek. Nu är det nya förutsättningar som gäller, fortsätter Nisse Bagare.

Vad vet du om Lindsdal?

– Att de likt många andra lag från Blekinge och Småland spelar fysisk fotboll. Så det gäller för oss att stå upp mot dem.

Det blir en del ändringar i truppen jämfört med senast. Sami Güngör är tillbaka efter sin avstängning. Däremot får IFK klara sig utan Nemanja Lekanovic (jobb), Viktor Ivanov (privata skäl), Sadmir Zekovic (familjeskäl), Johan Svensson (privata skäl), samt Saban Pehilj (febersjuk).

– Tycker trots allt att vi åker upp med ett bra och slagkraftigt lag, avslutar Nils-Erik Persson.

I övrigt kan nämnas Adriano Kalisiak som lämnade truppen efter vårsäsongen är klar för FC Rosengård 1917, liksom tidigare Baris Hümmet.  Även Noha Manna från U19-laget lämnar IFK för spel i Malmö City FC.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Lindsdals IP, konstgräs.

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 30. Albert Rosensköld – 2. Dardan Burrniku,  3. Hogr Aziz, 4. Renad El Jerbi, 5. Philip Persson Lundgren, 6. Gustaf Backaliden, 9. Jamshed Asekzai, 10. Sami Güngör, 12. Mohamed Rahmé, 13. Adi Hadzikadunic, 15. Martin Holm (lk), 16. Maximiliano Ahumada Ferreira, 19. Robin Svensson, 94. Noor Zadran. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Erhad Zekic (assisterande tränare), Lars Holmberg (lagledare), Ulf Johnsson (lagledare), Gabriela Herendic (fysioterapeut).

Indisponibla: Johan Svensson (privata skäl), Nemanja Lekanovic (jobb), Saban Pehilj (febersjuk), Sadmir Zekovic (familjeskäl), Tonny Tindberg (privata skäl), Viktor Ivanov (privata skäl).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 07.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.