Ny målvakt till IFK Malmö

IFK Malmö

I slutet av förra veckan bestämde sig målvakten Nehar Maliqi för spel i IFK Malmö säsongen 2018. 
– Känns bara positivt. Vi är ett härligt gäng, säger 30-åringen till ifkmalmo.se.

Närmast kommer Maliqi från seriekonkurrenten i division 2 Västra Götaland, FC Rosengård 1917. Sejouren där blev dock kort eftersom frun fick ett jobb som inte gick att kombinera med hans fotbollssatsning.

– Och detta var största anledningen till att jag lämnade. Men nu har hustrun börjat studera, så det är fritt fram för fotbollen igen, konstaterar tvåbarnspappan.

Veberöds AIF var klubbadress före Rosengård, dit Nehar Maliqi värvats för att ersätta Tonny Tindberg som flyttade till IFK under höstsäsongen.

Ursprungligen är han från Österlen med IFK Simrishamn som moderklubb. Därefter har 30-åringen varit knuten till klubbar som Lunds SK, Brantevik och inte minst nyblivna division 1-laget Torns IF från Stångby.

Således en brokig resa.

– Kan man tycka. Men jag har ingenting ångrat, tagit med mig något som varit bra från varje klubb, någonting som utvecklat mig, fortsätter Maliqi.

Tiden i Torn minns Nehar Maliqi speciellt.

– Där var det laget före jaget som gällde, vilket ligger bakom föreningens framgångar.

Nu hoppas han på något liknande i IFK Malmö.

– Det har bara varit positivt sedan jag kom. Jag gillar vår tränare Nisse Bagare (Nils-Erik Persson). Vi är ett härligt gäng som börjar bli riktigt sammansvetsat. Ser verkligen fram emot nästa säsong.

Vad tycker du om målvaktskonkurrensen i IFK?

– Bara positivt på om den skulle uppstå. Konkurrens är utvecklande och jag är definitivt inte en person som gräver ner mig om jag skulle bli petad. Konkurrenssituationen måste man ha.

Nehar Maliqi har redan dragit på sig målvaktströjan i MM-matcherna mot division 3-nykomlingarna IF Limhamn Bunkeflo och FBK Balkan.

Ännu så länge är nollan intakt.

– Har känts jättebra, och speciellt mot Balkan då hade jag en del att stå i.

Utanför fotbollsplanen ska nämnas att Maliqi arbetar som kock vid Råbyhemmet i Lund. Lund är för övrigt hans hemstad sedan 1999.

TRUPPKOLLEN

Klara spelare: Adi Hadzikadunic, Gustaf Backaliden, Martin Holm, Mohamed Ramadan, Nehar Maliqi, Philip Persson Lundgren, Robin Svensson, Sami Güngör.

Nyförvärv: Nehar Maliqi (FC Rosengård 1917).

Förluster: Saban Pehilj (Bosnien Hercegovinas SK).