Asekzai tillbaka i IFK Malmö

Jamshed Asekzai kommer återigen att representera IFK Malmö. Foto: Michael Lindholm 2017

IFK Malmö kan presentera ett tredje nyförvärv inför höstspelet. En så kallad återvändare i form av mittfältaren Jamshed Asekzai som letat sig tillbaka till ”di gule” efter blott en halv säsong i division 2-kollegan BK Olympic.

Asekzai inledde året i IFK där han också genomförde de flesta förberedelserna före seriestarten. Men innan försäsongen var över kände 20-åringen för ett miljöombyte och försvann till det grönskrudade laget från Lindängen.

– Både jag och vår assisterande tränare Ola (Severin) ville ha kvar honom. Men Jamshed ville prova på något nytt. Därför är det kul att han är tillbaka hos oss, kommenterar IFK Malmö-tränaren Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson.

Själv ser Jamshed Asekzai med stor tillförsikt fram emot att åter få ikläda sig den gula tröjan. Han har tilldelats nummer 6.

– Ska jag vara helt ärlig är känslan att jag får ut mer av mig själv som fotbollsspelare i IFK. Min längtan tillbaka har alltid funnits där. Ändå ångrar jag ingenting från min korta period i Olympic. Har fått mycket speltid och känner att jag utvecklats. Så förhoppningsvis är jag en bättre spelare nu, säger 20-åringen.

Innan flytten till Olympic spelade Asekzai två säsonger i IFK (2016 och 2017), dit han anlände från IF Limhamn Bunkeflo (LB07).

Alla papper är klara och mittfältaren är på nytt IFK Malmös spelare 12 augusti, dagen efter lördagens toppmöte hemma mot IS Halmia.