Stagova förstärker IFK Malmö

Granit Stagova, nyförvärv i IFK Malmö. Foto: Mats Einbjörn

Den 23-årige mittfältaren Granit Stagova har imponerat under sin testperiod i Ettannykomlingen IFK Malmö och värvas från seriekonkurrenten Torns IF.

– Jag är en central mittfältare som kan spela spela som sexa, åtta och tia, berättar Stagova, som skrivit på ett avtal till och med den 30 november 2021.

– Mina styrkor är passningsspelet och speluppfattningen. Jag är en ledare på planen och har en helt okej högerfot.

Granit Stagova inledde karriären i Kristianstad BoIS och i 14-15-årsåldern flyttade han till Malmö FF där det blev spel i U17 och U19 innan A-lagsdebuten mot Helsingfors.

Efter fyra år i Malmö gick flyttlasset tillbaka till Kristianstad och division 1. Ett år i Kristianstad, sedan väntade Mjällby AIF som också representerades under en säsong, 2017.

Året därpå, 2018, spelade Stagova för Landskrona BoIS i Superettan. Säsongen blev dock inte särskilt lyckad, mittfältaren slet av korsbandet och BoIS åkte ner i ettan.

Först efter elva månader var han tillbaka på planen i Landskrona som missade i kvalet till Superettan mot Östers IF. 2020 väntade spel i Torns IF.

Roger Nilsson, en av tre tränare i ”di gule”.

– Granit har på den korta tid han varit hos oss visat att han kommer tillföra ytterligare spets och kvalitet. Det är en säker passningsspelare med en bra speluppfattning och som dessutom har ett bra skott.