Pehilj tillbaka i IFK Malmö

27-årige Saban Pehilj ska återigen representera IFK Malmö. Foto: Roger Nilsson

Saban Pehilj är tillbaka i division 2-klubben IFK Malmö. Den 27-årige anfallaren, som spelade i ”di gule” mellan 2015 och 2017, ansluter från uppflyttade seriekonkurrenten IF Limhamn Bunkeflo. 

Pehilj kom till IFK inför höstsäsongen 2015 och gjorde stor succé med 9 mål på 11 seriematcher. Sedan sommaren 2018 har han representerat Limhamn Bunkeflo och varit en viktig målskytt, i fjol 5 mål på 10 matcher och i år 15 mål på 20 matcher.

Sistnämnda facit gav en tredjeplats i division 3 Södra Götalands skytteliga.

– När jag senast lämnade IFK Malmö var det för att varva ner i division 5 eftersom jag fick ett heltidsjobb och dessutom skulle lägga mer tid på familjen. Men efter ett tag kändes fotbollssuget alltför stort. Valde att testa division 3-spel och tränade upp mig, bantade ner mig till matchvikt och i år var jag även med om att vinna serien. Och jag har gjort en fantastisk säsong, säger Saban Pehilj.

–  Nu när tränarstaben i IFK håller hög klass och min motivation är på topp finns det bara ett lag jag vill spela i, IFK Malmö.

Tränaren Per Harrysson är lyrisk över sitt senaste nytillskott.

– En spelare som har samtliga verktyg för att göra succé 2020. Det är en stor och stark targetforward som besitter spetskvalitet felvänd. Duktig målskytt och stark i boxen, konstaterar Harrysson.

– Saban är en vinnarskalle som inte accepterar annat än att man gör sitt bästa och kommer därför att bli en bra pådrivare i laget.

TRUPPKOLLEN

Nyförvärv: Dennis Rickbo (Kulladals FF), Elliot Lindquist Nilsson (GIF Nike), Henrik Ahlberg (GIF Nike), Robin Fors (GIF Nike), Saban Pehilj (IF Limhamn Bunkeflo), Victor Ringdahl (Åkarps IF).

Förluster: Edriss Hushmand (BK Olympic), Jakob Hoff (Sjöbo IF), Jesper Lantz (Kulladals FF), Martin Holm (klubb ej klar), Mohamed Rahmé (Rosengård FF), Noor Zadran (Torns IF), Robin Svensson (Kulladals FF), Tonny Tindberg (Lindeborgs FF 1948), Victor Sköld (Torns IF).