, ,

El Youssef förstärker IFK Malmö

Adham El Youssef, nyförvärv i IFK Malmö. Foto: Jesper Andersson

IFK Malmö har gjort klart med ännu en ung, lovande spelare i form av den 20-årige mittfältaren Adham ”Adde” El Youssef som spelade i Torns IF under 2021. Dessförinnan tillhörde han Helsingborgs IF:s U19.

– Det känns bra och skönt att det är klart, säger Adde.

El Youssef är en offensiv spelare som är fostrad i Helsingborg där han tränade med A-laget sommaren 2018 och var sedan med i truppen under ett antal allsvenska matcher 2019. Den säsongen blev det ett inhopp i Svenska Cupen.

Förra året resulterade i 24 matcher, varav 17 från start, och sex mål för Torn i söderettan.

Du har ju erfarenhet både från Allsvenskan och IFK:s serie, Ettan Södra. Nytt lag, nya förutsättningar – hur känner du att din utveckling som fotbollsspelare kan påverkas i den gula tröjan?

– När jag kom till de första träningarna så kändes det direkt att det var bra tempo och att man ville spela fotboll vilket gynnar mig.

– Jag gillar att ligga lite högre upp i planen på offensivt mittfält och gärna på kanten. Kan skjuta med båda fötterna och slår gärna både hörnor och frisparkar. Så jag tror på positiv utveckling för mig som spelare.

Känner du några av spelarna sedan tidigare?

– Jag känner ju de före detta Tornspelarna som Granit [Stagova], Alan [Asaad] och Henke [Henrik Rossborg] och sedan känner jag ju Ludvig Carlius mycket bra sedan tiden i HIF så det hade ju varit fantastiskt roligt om han kommit tillbaka hit.

Känslan med ny tränare?

– Riktigt bra faktiskt. Det är ju en tränare som vill spela fotboll med hög press och han har ju gjort det riktigt bra med Balkan de senaste åren.

Någonting i övrigt?

– Inte mer än att jag bor kvar i Helsingborg så det vore kul med ressällskap till och från träningarna. Om IFK skulle hitta någon mer därifrån eller från Landskrona vore det inte helt fel.

Tränaren Firat Sahan fyller på beträffande ”Adde”:

– Adham är en spelare som har imponerat i Torn. Han har en vass högerfot och vet var målet är beläget. Adde är en poängspelare och kommer att bidra med mål och assist.