, ,

IFK Malmö lånar från Trelleborgs FF

Kalle Larsson, nyförvärv i IFK Malmö. Foto: Jesper Andersson

IFK Malmö förstärker truppen med ytterligare en spelare. På måndagen gjorde Kalle Larsson sin första träning med klubben.

Det goda samarbetet med Trelleborgs FF gör nu att ännu en spelare därifrån går till gult. Mittbacken Kalle Larsson lånas in hela säsongen.

Tränaren Firat Sahan är mycket nöjd med lösningen.

– Kalle är en stabil försvarsspelare med bra uppspelsfot. Han passar bra in i vårt lagbygge och är en spelartyp som vi velat komplettera truppen med.

Snart 24-årige Kalle Larsson har länge funnits med bland de namn som diskuterats.

Han har spelat i Lunds BK och var med att kvala laget upp i Ettan. Därefter stannade han några säsonger innan han sommaren 2020 värvades av TFF.

– När jag kom blev det omedelbart runt tio matcher från start. Men förra året blev en hackig säsong med flera skador, säger Kalle Larsson.

1,5 års erfarenhet av Superettan-nivå tar han nu med sig till IFK.

Han berättar att fler klubbar var intresserade av att låna honom.

– Men när Firat och Martin presenterade ambitionerna för laget klickade det med mina egna ambitioner och tankar.

Närheten till Malmö från bostaden i Lund spelade också in liksom att han fått en bra bild av klubben. Han har spelat med flera som nu finns i IFK, bland andra Geronimo Balint, och han har redan konstaterat att det är en bra sammanhållning i truppen.

Kalle Larsson trivs bäst i backlinjens mitt och tycker själv att hans främsta styrka är att han är en spelande mittback samtidigt som han har en stark fysik och klarar av duellspelet.

– I år hoppas jag få spela matcher och få lite kontinuitet. Att få njuta av fotbollen igen.