Carl Puumalainen och Dardan Aliti, nyförvärv i IFK Malmö. Foto: Fredrik Rundgren

IFK Malmö utökar truppen med två spelare från Ettanklubben Lunds BK. Anfallaren Carl Puumalainen och mittfältaren Dardan Aliti, båda födda 2001, lånas in resten av den här säsongen. 

Puumalainen, som även kan användas på innermittfältet, har de senaste åren spelat i LBK:s U17- och U19-lag. Aliti gjorde i fjol en match från start i division 1 och hoppade in vid sex tillfällen.  Sedan 2017 har han matchat i allt från U16 till A-laget.

– Dardan är mycket bra rättvänd och har en fin vänsterfot. Även träningsvillig och lyhörd på instruktioner. Carl har vi inte sett så mycket men det verkar vara en bolltrygg spelare med bra teknik, säger IFK-tränaren Per Harrysson.

– Känns oerhört bra att vara här. Det är en mycket bra klubb med tydliga mål. Jag hoppas att jag kan bidra så mycket som möjligt för att kunna hjälpa föreningen att nå de mål som man strävar efter, säger Dardan Aliti.

– Det känns jättebra att vara här i IFK Malmö. Ett skönt gäng med bra fotbollsspelare. Har även sett Per (Harrysson) och Janne  (Strandberg) tidigare i Nike och vet att de vill att vi ska spela en rolig och utvecklande fotboll. Ska bli kul att representera IFK framöver, säger Carl Puumalainen.

TRUPPKOLLEN

Nyförvärv: Caesar Holmgren Kerwall (Landskrona BoIS U19), Carl Puumalainen (lån Lunds BK), Dardan Aliti (Lunds BK), Dennis Rickbo (Kulladals FF), Elliot Lindquist Nilsson (GIF Nike), Elliot Sandström (Trelleborgs FF U19), Emil Johansson (Torns IF), Henrik Ahlberg (GIF Nike), Igor Arsenijevic (Landskrona BoIS), Jonathan Ahlbäck Ikonen (GIF Nike), Linus Lundqvist Felgenau (BK Flagg), Martin Johansson (Lunds BK), Omar Khattab (KSF Prespa Birlik), Robin Fors (GIF Nike), Saban Pehilj (IF Limhamn Bunkeflo), Victor Ringdahl (Åkarps IF).

Förluster: Adam Golstrand (IF Limhamn Bunkeflo), Colin Twetman (IF Limhamn Bunkeflo), Edriss Hushmand (BK Olympic), Gustav Nordström (IFK Klagshamn), Jakob Hoff (Sjöbo IF), Jamshed Asekzai (FC Rosengård 1917), Jesper Lantz (Kulladals FF), Martin Holm (Bara GoIF), Mikael Marques de Pombal Vivar (Jönköpings Södra IF), Mohamed Rahmé (Rosengård FF), Noor Zadran (Torns IF), Raslan Al Kurdi (NK Croatia), Robin Svensson (Kulladals FF), Tonny Tindberg (Lindeborgs FF 1948), Victor Sköld (Torns IF).