, ,

Faour förstärker IFK Malmö

Zackarias Faour, nyförvärv i IFK Malmö. Foto: Jesper Andersson

IFK Malmö har gjort klart med Zackarias Faour. En 24-årig anfallare som hunnit med såväl allsvenskt spel i IK Sirius som i Superettan för Östers IF och senast i Ettan Södra för Assyriska IK.

– Jag har valt att spela för IFK Malmö då jag fick en mycket bra bild efter att ha pratat med Jesper [Andersson, sportchef] och Firat [Sahan, tränare], konstaterar han.

– Jag spelar i stort sett på alla positioner offensivt. Målsättningen är att utvecklas och bli bättre för varje träning och match. Och jag tror att målsättningen är samma för laget att bli bättre för varje dag som går.

Zackarias Faour har mycket erfarenhet från olika klubbar under sitt 24-åriga liv. Som 15-åring 2013 lämnade han Malmö FF:s U17-lag för Manchester Citys ungdomsakademi.

Där stannade Faour i tre år för att 2016 lånas ut till Midtjyllands U19-lag. Detta efter att tidigare samma år ha lyfts upp från Manchester Citys U18 till klubbens U23-lag. 2017 gav ännu en säsong i Danmark i form av ett nytt lån – denna gång till Nordsjällands U19-lag.

I augusti 2017 lämnade han Manchester City för spel i allsvenska Sirius. Där blev det mål direkt efter ett inhopp. Likaledes blev det mål i Svenska Cupen efter att ha fått chansen från start. I gruppspelet i samma tävling blev han inbytt tre gånger.

2018 gjorde Zackarias Faour åtta matcher för Östers IF i Superettan, varav två från start.

Under januari till mars 2019 var han i den portugisiska andradivisionen, i Leixões SC.

De tre senaste säsongerna har Faour representerat IFK:s fjolårskonkurrent i Ettan Södra, Assyriska IK. 2019–2020 blev det 46 matcher totalt med sex mål. Förra säsongen gjorde han två mål på nio matcher.

Firat Sahan, tränare i IFK Malmö:

– ”Zacki” är en spelskicklig offensiv spelare med ett bra avslut och dessutom duktig på att sätta sina lagkamrater i bra lägen.