Hugo Jönsson till IFK Malmö

Hugo Jönsson, nyförvärv i IFK Malmö. Foto: Fredrik Rundgren

20-årige Hugo Jönsson ansluter till IFK Malmö i division 2. Innermittfältaren, som är fostrad i IF Lödde, kommer närmast från collegespel i USA. 

– Jag har spenderat två år i USA med Missouri State University som är bland de 10 bästa lagen i den högsta collegeligan. Dessförinnan tillhörde jag IF Lödde. Det känns bra att representera IFK Malmö nu när jag är hemma i Sverige, säger han

– IFK har stor potential och jag är övertygad om att klubben kommer utvecklas med tanke på spelarmaterialet.

Tränaren Per Harrysson kommenterar sitt nytillskott.

– Hugo Jönsson är definitivt en spelare för framtiden. Han är bara 20 år gammal, men har  redan spelat ett tjugotal matcher i division 3. Det är en spelare som har det mesta på plats. Han kommunicerar tydligt på planen, något som brukar komma lite senare hos spelare, är fysiskt stark och orkar löpa mer än de flesta i laget. Bra duellspelare med en fin blick.

– Det märks att han haft bra tränare i sin ungdom. Vi kommer främst att arbeta med att få ner antalet tillslag på bollen, något vi har på agendan för nästan alla våra unga spelare i truppen.

TRUPPKOLLEN

Nyförvärv: Caesar Holmgren Kerwall (Landskrona BoIS U19)*, Carl Puumalainen (lån Lunds BK), Dardan Aliti (Lunds BK), Dennis Rickbo (Kulladals FF), Elliot Lindquist Nilsson (GIF Nike), Elliot Sandström (Trelleborgs FF U19), Emil Johansson (Torns IF), Henrik Ahlberg (GIF Nike), Hugo Jönsson (Missouri State University, USA), Igor Arsenijevic (Landskrona BoIS), Jonathan Ahlbäck Ikonen (GIF Nike), Linus Lundqvist Felgenau (BK Flagg), Martin Johansson (Lunds BK), Omar Khattab (KSF Prespa Birlik), Robin Fors (GIF Nike), Saban Pehilj (IF Limhamn Bunkeflo), Victor Ringdahl (Åkarps IF).

Förluster: Adam Golstrand (IF Limhamn Bunkeflo), Caesar Holmgren Kerwall (uppehåll)*, Colin Twetman (IF Limhamn Bunkeflo), Edriss Hushmand (BK Olympic), Gustav Nordström (IFK Klagshamn), Jakob Hoff (Sjöbo IF), Jamshed Asekzai (FC Rosengård 1917), Jesper Lantz (Kulladals FF), Martin Holm (Bara GoIF), Mikael Marques de Pombal Vivar (Jönköpings Södra IF), Mohamed Rahmé (Rosengård FF), Noor Zadran (Torns IF), Raslan Al Kurdi (NK Croatia), Robin Svensson (Kulladals FF), Tonny Tindberg (Lindeborgs FF 1948), Victor Sköld (Torns IF).

*  Caesar Holmgren Kerwall anslöt inför säsongen, men meddelade den 12 maj att han tar ett uppehåll från fotbollen.