Merlin Nuhanovic förstärker IFK Malmö på målvaktssidan. Foto: Mats Einbjörn

Den 21-årige målvakten Merlin Nuhanovic är klar för spel i IFK Malmö. Skurupssonen ansluter på ett 24-timmarslån från Trelleborgs FF som han tillhört sedan 2017.

– Det ska bli ett mycket spännande år och jag ser verkligen fram emot detta, konstaterar Nuhanovic som kan representera båda klubbarna.

Han kommer ursprungligen från Skurup och har tidigare spelat i Skurups AIF och Malmö FF samt de fyra senaste åren i Trelleborgs FF med utlåning till Österlen FF i division 2 både 2019 och 2020.

Under 2021 är det dock “di gule” som gäller.

– Helt klart blir det en tuff säsong och utmaning för alla i Ettan. Det finns många bra lag och för mig är det en bra konkurrenssituation med Victor Ringdahl, säger Merlin Nuhanovic.

– Jag tycker att det är viktigt att vi två har en bra relation och hjälper varandra även om vi konkurrerar om en plats, och så har det känts redan från början.

– Det är en skön stämning i laget där alla varit välkomnande och tagit emot mig i gruppen. Men det har så klart också underlättats av att jag känner några sedan tidigare.

Roger Nilsson, tränare i IFK Malmö:

– Nu har vi säkrat upp målvaktssidan med ytterligare en väldigt duktig målvakt. Vi får en skolad spelare med många bra egenskaper där jag framför allt tycker att hans spänst, snabbhet och goda spelförståelse sticker ut.