Rustemaj klar för IFK Malmö

Besnik Rustemaj sätter 2-2 på straff mot Malmö FF i sitt första framträdande i den gula tröjan. Nu har han skrivit på ett avtal för säsongen 2021. Foto: Christoffer Borg Mattisson 2021

IFK Malmö fortsätter att rusta inför återkomsten i Ettan. Senast i raden av förstärkningar är den 27-årige anfallaren Besnik Rustemaj som ansluter från Veberöds AIF.

– Jag ser mig som en lagspelare som alltid ger 100 procent för laget. Mina styrkor är i boxen, där jag är målfarlig och väldigt stark i duellspelet, konstaterar Rustemaj.

– Tycker att jag bidrar med offensiv kvalitet med hjälp av min erfarenhet.

Besnik Rustemaj gjorde sitt första gula framträdande redan i årspremiären mot Malmö FF och har sedan visat sina kvaliteter alltmer. Till slut valde IFK-ledningen att ge honom ett avtal över säsongen 2021.

Han är fostrad i MFF som också var klubbtillhörighet fram tills 15 års ålder. Därefter väntade tre år som ungdomsproffs i engelska Blackburn Rovers innan det var dags att flytta hem igen.

Kalmar FF blev första svenska anhalt och följdes sedan av spel i BW90 IF, KSF Prespa Birlik, TuS Koblenz i Tyskland och senast i division 3-klubben Veberöds AIF.

– Jag ska hjälpa laget att ta poäng genom att använda mina starkaste sidor på planen i den gula tröjan. Sedan har jag fått en väldigt positiv av både klubben och vad man vill åstadkomma under 2021, säger Rustemaj.

Per Harrysson, en av tre tränare i ”di gule”:

– Besnik besitter stor spelförståelse och är stark i boxen. En högklassig avslutare som jobbar hårt för laget.

Besnik Rustemaj i aktion mot Österlen FF. Foto: Mathias Gerlach 2021