Inför IFK Malmö – Ljungskile SK

Hård kamp om bollen mellan Ljungskiles George Wilson och IFK Malmös Jakob Andersson när lagen drabbade samman i omgång 2. Foto: Peter Stenbaek 2021

I den 17:e omgången av Ettan Södra tar åttondeplacerade nykomlingen IFK Malmö emot tabellfemman Ljungskile SK hemma på Malmö Stadion.

– Vi är väldigt nöjda med vår senaste match och vi har en bra känsla inför mötet mot Ljungskile, säger Roger Nilsson i ”di gules” tränartrio och fortsätter:

– Det kommer bli viktigt att vi står upp mot en fysisk stark motståndare och att vi är lika fokuserade som senast när vi befinner oss på offensiv tredjedel.

IFK Malmö har revansch att utkräva efter att i våras fått återvända hem till Skåne med en 0-3-förlust.

Glädjande är att det gula manskapet på de sex senaste seriematcherna har ett fint facit i form av tre segrar, två oavgjorda och endast en förlust som ger en åttondeplats i tabellen.

Förra helgen stod IFK-spelarna för en mycket stark insats då toppkrigande Utsiktens BK besegrades med 2-1 på bortaplan. Målen gjordes av Jonathan Ahlbäck Ikonen och Jakob Andersson. Båda gjorde därmed sitt första seriemål för säsongen.

Värt att notera är att de 20 seriemålen som ”di gule” gjort fördelas på elva olika målskyttar. Viktor Ekblom, med fem mål gjorda, kommer att spela för Landskrona BoIS resten av säsongen, men det går att konstatera att det alltså finns fler spelare som vet var målet är beläget.

Ljungskile har hittills erövrat 26 poäng och ligger på femte plats i tabellen. Klubben var i fjol uppe och vände i Superettan och hade dessförinnan spelat tre år i rad på den tredje nivån i det svenska seriesystemet.

I IFK Malmö saknas skadade kvartetten Martin Johansson, Geronimo Balint, Gustav Hillstedt och Philip Persson Lundgren.  Mittbacksresen Persson Lundgren spräckte ögonbrynet uppe i Göteborg och fick sys med stygn som måste läka innan det blir aktuellt med spel igen. Förhoppningen är att han ska vara tillbaka till nästa fredags bortamatch mot Torns IF.

Däremot är Kofi Yeboah Addae med i truppen igen efter sin avstängning.

– Vi har fortfarande en del spelare som står på skadelistan men med senaste matchen i färskt minne är inte detta något som oroar. Revanschsuget är stort efter vårens förlust och vi kommer att göra allt för att ta höstens andra trepoängare, konstaterar Roger Nilsson.

MATCHGUIDE

Avspark: 16.00.

Arena: Malmö Stadion.

Domare: Philip Lindh, Uddevalla, Marcus Strandberg, Veddige, Alexander Eriksson, Halmstad.

Följ matchen: Sänds på Sydsvenskans hemsida och SportExpressen Play. Direktrapportering sker genom Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen:1. Victor Ringdahl, 30. Merlin Nuhanovic – 3. Elliot Lindquist Nilsson, 4. Emil Johansson,  6. André Strandberg, 7. Jakob Andersson, 9. Besnik Rustemaj, 10. Kofi Yeboah Addae, 11. Emil Jönsson, 12. Monday Samuel, 13. Victor Sköld, 14. Granit Stagova, 15. Henrik Ahlberg (lk), 17. Jesper Rindmo, 19. Héctor Valeria Berntsson, 20. Jonathan Ahlbäck Ikonen, 24. Gani Bunjaku. Ledare: Jan Strandberg (tränare), Per Harrysson (tränare), Roger Nilsson (tränare), Fredrik Rundgren (lagledare), Thomas Klintberg (massör), Leif Nilsson (målvaktstränare).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 14.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.