, ,

Inför Bosnien Hercegovinas SK – IFK Malmö

Seriepremiären 2024 för IFK Malmös del blir på Hyllie IP mot Bosnien Hercegovinas SK. Detta möte i division 3 Södra Götaland innebär att lagen för första gången stöter på varandra i seriesammanhang.

– Laget är extremt taggat. Vi har längtat efter denna dag sedan november. Vi har bra koll på Bosna och förberedelserna har varit som vi önskat. Nu vill vi ha en prestation som matchar vårt snack och våra ambitioner, säger Tommy Ringblom, tränare i ”di gule”.

Bosnien Hercegovina avancerade från division 5 2022 och kunde något överraskande fortsätta sitt avancemang via kval i höstas och därmed nå en nivå i seriesystemet som klubben tidigare aldrig befunnit sig på.

IFK Malmö har med nytt ledarskap och till stor del ny trupp gjort en hel del bra insatser i försäsongsmatcherna. Huvudtränare Tommy Ringblom har fått alltmer stil på laget och det finns dessutom spelare som nyligen spelat på högre nivå än division 3 vilket ökar chanserna för att passningar och förflyttningar ska kunna genomföras i ett högt tempo. En faktor som många gånger bidrar till segrar.

MATCHGUIDE

Avspark: 15.00.

Arena: Hyllie IP plan 3, konstgräs 2.

Domare: Arianit Abazi, Malmö, Mishko Kralev, Malmö, Simon Petersson, Oxie.

Följ matchen: Ingen känd sändning. Direktrapportering sker genom Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Max Rundqvist, 33. Ali Alhassan – 2. Muddi Charif, 3. Francis Mensah, 4. Stefan Walid Karim, 8. Bassam Ahmad (lk), 10. Erik Pärsson, 11. Ajdin Seferovic, 14. Jonathan Ekendahl, 15. Florent Sopi, 18. Ahmed Ismail Abdi, 20. Jason Rindom, 22. Clifford Rindom, 23. Anthony Thomsen, 24. Mardin Cormusai, 25. Jesse Edge, 26. Martin Svensson, 27. Medin Sudic. Ledare: Tommy Ringblom (tränare), Claes Davidsson (assisterande tränare), Mirlind Mejzinolli (assisterande tränare/analytiker), Roland Johansson (materialförvaltare), Donco Nikoloski (målvaktstränare).