, ,

”Rossi” ersätter Zahui i IFK Malmö

Thierry Zahui och Georg Eterovic. Bilden är ett montage.

Huvudtränare Thierry Zahui och IFK Malmö har gemensamt valt att gå skilda vägar. Fortsättningsvis kommer Georg ”Rossi” Eterovic att leda laget.

Klubbens ordförande Edwin Condrup förklarar beslutet.

– Dels handlar det om att resultaten inte varit som förväntat. Dels handlar det om Thierrys familjära situation där han har tre barn och en fru han knappt hinner träffa när han är borta många kvällar och helger. Vi satte oss ner, gick igenom vad alla tyckte och tänkte – och kom fram till att detta var bästa vägen att gå. Jag vill verkligen understryka att beslutet är taget gemensamt för allas bästa. Thierry tar en paus till november/december – sedan får vi se vad han ska göra.

IFK Malmös första 15 omgångar (av 28) har resulterat i elva poäng. I senaste matchen kom islossningen: 4-0 mot IFK Trelleborg.

– Thierry har implementerat ett sätt att spela fotboll som vi ska fortsätta anamma, säger Condrup, som själv fick agera matchcoach i senaste matchen.

Ny huvudtränare från och med nu blir Georg ”Rossi” Eterovic som kom in i klubben i våras som ett bollplank till Zahui. Han har stor erfarenhet och rutin och får alltså en större roll under hösten.

Vid sin sida kommer Eterovic få Jesse Edge som spelande assisterande tränare, dessutom kommer Edwin Condrup, Filip Pivkovski, Linus Dehman, Donco Nikoloski, Mathias Fekete och fotbollsutskottet att finnas behjälpliga.

För IFK Malmö återstår 13 matcher på säsongen, närmast hemma mot tabelltvåan Hässleholms IF på söndag den 13 augusti. Laget ligger på nedflyttningsplats, men det är tätt i botten med många lag inblandade.