Inför IFK Malmö – KSF Prespa Birlik

IFK Malmö

Senaste helgens match innebar förlust mot LB07 med 2-4. Till lördagens match mot Prespa Birlik har IFK Malmö huvudsakligen riktat in sig på att förbättra det defensiva arbetet.

– Vi vill prestera bättre över lag men det vi framför allt jobbat med under veckan är att få lite tydligare roller i försvarsarbetet. Mot LB07 var det spretigt och vi blev lätta att spela igenom, säger tränaren Roger Nilsson.

Målsättningen är att hålla ihop laget bättre och sitter det defensiva spelet tycker Roger Nilsson att det även brukar få positiva följder anfallsmässigt.

Det är fortfarande tidigt på säsongen och tränarna kommer att göra förändringar i startelvan. Inte baserat på förra matchens prestationer utan för att så många som möjligt ska få chansen att spela.

Roger Nilsson pekar på att det är bra motstånd även den här helgen och därmed en utmärkt chans för spelarna att visa upp sig.

Att det på nytt är en seriekonkurrent som väntar på Stadionområdet på lördag är lite speciellt.

– Det blir att man vill visa musklerna men samtidigt kunna ha något kvar som kan överraska när det är dags att spela om poäng.

Som tränare medger Roger Nilsson att de håller ett extra öga på motståndet för att försöka studera Prespa Birliks styrkor och svagheter.

I dagsläget har IFK Malmö 16 spelare klara. Men som det ser ut kommer några nya namn att adderas till truppen inom kort.

– Det tillkommer tre, fyra spelare. Främst då av dem som varit här och tränat en period. Vi börjar nå slutmålet men vi saknar fortfarande några pusselbitar.

Roger Nilsson hoppas klubben kan presentera nya namn redan under kommande vecka.

Träningen de senaste dagarna har präglats av mycket blåst och mycket regn. Men på torsdagen var det bättre förhållanden.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.30.

Arena: Malmö Stadion plan 10, konstgräs.

Domare: Edin Kahrimanovic, Trelleborg, Tome Tasev, Trelleborg, Daniel Engdahl, Malmö.

Truppen: 1. Victor Ringdahl, 30. Caesar Holmgren Kerwall – 2. Emil Johansson, 3. Elliot Lindquist Nilsson, 6. Omar Khattab, 7. Dennis Rickbo, 8. Raslan Al Kurdi (lk), 9. Saban Pehilj, 10. Ilir Tahiri, 11. Oskar Zubac, 13. Adi Hadzikadunic, 14. Sandro Nalic, 15. Henrik Ahlberg, 16. Martin Johansson, 17. Robin Fors, 19. Massab Khattab, 20. Jonathan Ahlbäck Ikonen. Ledare: Jan Strandberg (tränare), Per Harrysson (tränare), Roger Nilsson (tränare), Fredrik Rundgren (lagledare).

Indisponibla:

FOTNOT. Truppen har samling klockan 13.00 i klubblokalen på Malmö Stadion.