Inför IFK Malmö – IFK Hässleholm

IFK Malmö

Det är två formstarka lag som äntrar Malmö Stadion på onsdagskvällen i kamratderbyt mellan Malmö och Hässleholm.

Gästerna har haft en minst sagt tung serieupptakt med fem inledande nederlag. Men på sistone har göingarna vaknat till liv ordentligt och kommer till Malmö med två raka segrar och sex poäng med sig i bagaget.

IFK Malmö har gått ännu bättre. Efter tre raka nederlag har det blivit lika många trepoängare. Två imponerande bortasegrar mot de båda topplagen Österlen och Lunds BK bär stor respekt med sig.

Topplag och topplag, förresten. Allt är relativt. Till den kategorin kan även Malmökamraterna räkna sig i den rekordjämna tabellen. IFK ligger för närvarande på en blygsam åttondeplats. Vilket inte säger så mycket i sig.

Men med tanke på att ”di gule” är blott en poäng efter serieledaren Österlen, vittnar det om att över halva serien är involverad i toppstriden efter sju omgångar.

– Nu gäller för oss att ha full fokus och respekt för IFK Hässleholm. Kommer vi upp i den nivå jag vet laget kan nå. ska Hässleholm vara väldigt bra för att slå oss. Så mycket kan sägas. Så det gäller för oss att prestera och inte slå oss till ro, kommenterar  assisterande tränare Ola Severin.

IFK gör inga större förändringar i laget jämfört med drabbningen mot Lunds BK. Adi Hadzikadunic är dock avstängd efter utvisningen han ådrog sig senast. Rudolf Mamoka står fortfarande på skadelistan, men finns med i truppen.

Mellan stolparna  får Johan Svensson fortsatt förtroende medan småskadade Henrik Bäckström åter inleder på bänken.

– Henrik är i bästa fall tillbaka fullt ut på söndag mot Kvarnby. Nämnas bör att Johan har gjort det bra i hans frånvaro, fortsätter Severin.

IFK Malmö får hur som helst gälla som favorit.

– Ska vi vara med och utmana i toppstriden krävs att vi vinner den här typen av matcher. Det har sett riktigt bra ut på sistone. Gör vi bara vad vi ska och håller oss till spelplanen, är jag hoppfull att det ska gå vägen, avrundar Ola Severin.

MATCHGUIDE

Avspark: 19.00.

Arena: Malmö Stadion.

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 30. Johan Svensson – 2. Dardan Burrniku, 3. Adriano Kalisiak, 5. Mohamed Rahmé, 6. Gustaf Backaliden, 7. Baris Hümmet, 8. Buwar Karim, 9. Jamshed Asekzai, 10. Sami Güngör, 11. Sadmir Zekovic, 14. Viktor Ivanov, 15. Martin Holm (lk), 19. Robin Svensson, 20. Nemanja Lekanovic, 27. Saban Pehilj, 87. Rudolf Mamoka, 94. Noor Zadran. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Erhad Zekic (assisterande tränare, Krister Persson (lagledare), Lucio Peláez (sjukvårdare), Gabriela Herendic (massör).

Indisponibla: Adi Hadzikadunic (avstängd för utvisningen mot Lunds BK).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 17.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.