IFK Malmö startar U19-lag

IFK Malmö

IFK Malmö fortsätter att växa och nu drar man även i gång ett U19-lag för spelare som är födda 2002 och 2003. 

U19-laget är viktigt för att på ett naturligt sätt kunna slussa in ungdomar i A-truppen och spelarna kommer få bästa möjliga förutsättningar vad gäller tränarresurser, utrustning och dylikt.

Första träningen äger rum onsdagen den 19 februari mellan klockan 20.00 och 21.30 på Malmö Stadion plan 10-1. Laget kommer att tränas av Gajur Sadiki (0730-234486) och Skender Lapovski som också tar emot anmälan om provträning.

Sadiki har framgångsrikt representerat makedonska storklubben Vardar Skopje och även tillhört landslaget. I forna Jugoslaviens högsta liga spelade han bland annat mot Zvezda, Partizan, Hajduk Split och Dinamo Zagreb. På meritlistan finns också spel för ett flertal klubbar runt om i Europa.

Som tränare har 53-åringen, som innehar UEFA Pro-licens, varit verksam i IFK Luleå, FC Rosengård 1917, KSF Prespa Birlik, Rosengård FF, Svedala IF, BK Olympic och Makedoniens U17-landslag. 2018 var han nära att få ta över Makedoniens U21-landslag.

– Det känns mycket positivt att vi kommit överens med IFK Malmö. Speciellt eftersom det är en bra och väletablerad förening med stora visioner för framtiden, säger Gajur Sadiki

– Genom vårt upplägg ska spelarna ges goda förutsättningar att utvecklas till fotbollsspelare som klarar av att spela på hög nivå.

50-årige Skender Lapovski har som högst varit aktiv i division 2. Redan som 24-åring började han träna lag på seniornivå och var assisterande i ett antal föreningar.

På listan över klubbar finns bland annat AIF Barrikaden, Svedala IF, Rosengård FF och BK Olympic.