Emil Johansson är IFK Malmös senaste nyförvärv. Foto: Fredrik Rundgren

19-årige ytterbacken Emil Johansson är klar för IFK Malmö. Under hösten har han spelat division 1-fotboll i Torns IF, men representerade dessförinnan Trelleborgs FF i U17- och U19-Allsvenskan. 

Johansson kunde ses som högerback i träningsmatchen mot Vellinge IF och stod för en solid insats.

– IFK Malmö verkar vara en klubb med tydliga mål och ambitioner som jag delar. Jag fick direkt en bra känsla både vad gäller lagkamrater och tränare så valet kändes naturligt, säger 19-åringen som inledde sin fotbollskarriär i Furulunds IK.

Tränaren Per Harrysson om nyförvärvet:

– Det är en stark och frän spelare som har fina fysiska kvaliteter. Kommer att kunna fylla på bra från sin tilltänkta backposition. Emil har i unga år representerat såväl MFF som TFF och är därför bra skolad.

TRUPPKOLLEN

Nyförvärv: Dennis Rickbo (Kulladals FF), Elliot Lindquist Nilsson (GIF Nike), Emil Johansson (Torns IF), Henrik Ahlberg (GIF Nike), Robin Fors (GIF Nike), Saban Pehilj (IF Limhamn Bunkeflo), Victor Ringdahl (Åkarps IF).

Förluster: Edriss Hushmand (BK Olympic), Jakob Hoff (Sjöbo IF), Jesper Lantz (Kulladals FF), Martin Holm (klubb ej klar), Mohamed Rahmé (Rosengård FF), Noor Zadran (Torns IF), Robin Svensson (Kulladals FF), Tonny Tindberg (Lindeborgs FF 1948), Victor Sköld (Torns IF).