, ,

Offensiv spelare förstärker IFK Malmö

Sidney Bernasko Appu, nyförvärv i IFK Malmö. Foto: Jesper Andersson

IFK Malmö gjorde klart med sitt tredje nyförvärv under sommaren i veckan. Denna gång hittade man spelaren på andra sidan sundet, Sidney Bernasko Appu, en 23-årig offensiv mittfältare/anfallare som närmast kommer från Skovshoved IF i den så kallade Danmarksserien.

Ifkmalmo.se ringde upp Sidney för att få lite kött på benen vem spelaren är bakom namnet.

Välkommen till IFK Sidney – hur är din känsla?

– Det känns mycket bra. Alla har tagit hand om mig på bästa sätt och jag har känt mig varmt välkommen. Mina intryck hittills är uteslutande positiva både av laget och tränarna.

Hur fick du kontakt med IFK?

– Det var genom min vän Zakaria Sawo som var i Oskarshamns AIK förra säsongen [numera IK Start i Norge]. Han spelade tidigare i både Olympic och Rosengård 1917 och tipsade mig om sistnämnda klubb som jag hörde av mig till. Då jag inte fick svar därifrån sms:ade jag Firat [Sahan, tränare i IFK Malmö] och han bjöd in mig till träning och provspel.

Du har spelat i Danmark och är fostrad i FC Köpenhamn?

– Det stämmer. Jag spelade som pojklags- och juniorlagsspelare där mellan 13 och 19 år. Sedan har jag provat på spel i olika danska klubbar, senast i Skovshoved IF i Danmarksserien för amatörer. Jag har också medverkat i ett reklamprojekt för Adidas – Tango League – där jag bland annat fick spela inne på ”Theatre of Dreams”, Old Trafford. Det var en megaupplevelse.

Du är offensivt lagd och spelar som sådan, höger mittfält eller forward?

– Jag kan spela både som nummer nio och nummer sju. Är stark i kroppen och kan ta emot bollen och behålla den. Tycker om att spela på kanten och utmana en mot en och sedan skicka in assist till anfallare i boxen. Jag kan också spela som avslutare och forward.

Vilka är dina förhoppningar på vistelsen i IFK?

– Jag hoppas förstås på att vi ska börja vinna och ta poäng för detta lag är för bra för att ligga sist i Ettan Södra. Och så hoppas jag att jag kan bidra så mycket som möjligt genom att hjälpa mina lagkamrater med assist och mål.

Tränaren Firat Sahan ger följande omdöme om Sidney Bernasko Appu:

– Sidney är en offensiv spelare som kan spela på alla offensiva positioner. Han är en snabb och teknisk spelare.